Skocz do zawartości

buty WH/SS

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie zastępcze buty można wykorzystać do rekonstrukcji WH/SS (chodzi mi o trzewiki)? Problem jest, bo mam duży rozmiar nogi: 45. Wojskowe opinacze trudno dostać w takim rozmiarze, a szwedy" podobno są za bardzo kanciaste.

mowa o niemieckim e-bayu, ceny sa porownywalne z allegro, trzeba tylko poszukac i najlepiej miec kogos w Niemczeach aby zaplacil i odebral paczke (czyli bez dodatkowych oplat za transfer zaraniczny i paczke miedzynarodowa)

Ja to bym na twoim miejscu wziął polskie czarne opinacze skórzane pamiętające PRL i oderwał skórzany opinacz. I tak to będzie spięte opinaczem materiałowym, a na podeszwę nikt tak uwagi przecież nie zwraca ;) Myślę, że wygląda to OK jak na początek.

Pozdrawiam.

jeszcze takie pytanie... gdzie można dostać buty polskie glany" z Hełmka, chyba tam je produkują albo nazywa się ta firma. Słyszałem ze też mogą być od biedy. Moze ktoś z Was ma do odsprzedania buciki nadajace się do rekonstrukcji...rozmiar 45-46...

cze-mialem podobne problemy wiec podpowiem jak sobie poradzilem nr1 brazowe trzewiki kompani reprezentacyjnej sa ze skorzanym spodem i podkute nalerzy je zjechac papierem sciernym ,ja osobiscie robilem to papierem80 jest to sprawa pracochlonna ale daje niezly efekt nalezy jednak dawac pilne baczenie aby nie uszkodzic szwow.nastepnie czernimy je pasta i nyramy chadzjac to tu to tam aby przydac im frontowego"wygladu.nr2 to pomysl na zime. sa to polskie buty z lat 60 stosowane w mon. skorzane z filcem na cholewie drobny zabieg upodabnia je do niemieckich butow tych wzorowanych na rosyjskich.mozna tez spotkac cywilna wersje takzwanych utow wiejskich" ktore sa niemal tak samo szyte jak te szyte dla wojska.

d2io83k
To są właśnie trzewiki robocze na spodach skórznych. Warszawska AMW wyprzedawała je po 5 zł w tych właśnie romiarach. Niestety większycch nie było. Zato mój kolega kupił takie w romiarze 44 na bazarze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie