wsiarz Napisano 20 Luty 2005 Autor Share Napisano 20 Luty 2005 Jakie zastępcze buty można wykorzystać do rekonstrukcji WH/SS (chodzi mi o trzewiki)? Problem jest, bo mam duży rozmiar nogi: 45. Wojskowe opinacze trudno dostać w takim rozmiarze, a szwedy" podobno są za bardzo kanciaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 Poszukaj na ebay.de, bywaja tam trzewiki Bundeswehry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiarz Napisano 21 Luty 2005 Autor Share Napisano 21 Luty 2005 Ebay może i dobry, ale potrzebne coś na polską kieszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 mowa o niemieckim e-bayu, ceny sa porownywalne z allegro, trzeba tylko poszukac i najlepiej miec kogos w Niemczeach aby zaplacil i odebral paczke (czyli bez dodatkowych oplat za transfer zaraniczny i paczke miedzynarodowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiarz Napisano 21 Luty 2005 Autor Share Napisano 21 Luty 2005 A polskie" glany nie nadawałyby się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 Ja to bym na twoim miejscu wziął polskie czarne opinacze skórzane pamiętające PRL i oderwał skórzany opinacz. I tak to będzie spięte opinaczem materiałowym, a na podeszwę nikt tak uwagi przecież nie zwraca ;) Myślę, że wygląda to OK jak na początek.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 Oj zwraca zwraca .....Najlepiej pszukaj rzewików roboczych na spodach skórzanych" i podkuj je sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiarz Napisano 22 Luty 2005 Autor Share Napisano 22 Luty 2005 Te obocze" to chyba rzadko spotykane, bo w tej chwili produkuje się tylko gumowy syf. Czy robi je konkretne przedsiębiorstwo, spółdzielnia etc.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 Z tego co wiem to AMW wyprzedaje takie. Można też pytać w sklepach z odzieżą roboczą i na bazarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiarz Napisano 24 Luty 2005 Autor Share Napisano 24 Luty 2005 jeszcze takie pytanie... gdzie można dostać buty polskie glany" z Hełmka, chyba tam je produkują albo nazywa się ta firma. Słyszałem ze też mogą być od biedy. Moze ktoś z Was ma do odsprzedania buciki nadajace się do rekonstrukcji...rozmiar 45-46... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faust8 Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 cze-mialem podobne problemy wiec podpowiem jak sobie poradzilem nr1 brazowe trzewiki kompani reprezentacyjnej sa ze skorzanym spodem i podkute nalerzy je zjechac papierem sciernym ,ja osobiscie robilem to papierem80 jest to sprawa pracochlonna ale daje niezly efekt nalezy jednak dawac pilne baczenie aby nie uszkodzic szwow.nastepnie czernimy je pasta i nyramy chadzjac to tu to tam aby przydac im frontowego"wygladu.nr2 to pomysl na zime. sa to polskie buty z lat 60 stosowane w mon. skorzane z filcem na cholewie drobny zabieg upodabnia je do niemieckich butow tych wzorowanych na rosyjskich.mozna tez spotkac cywilna wersje takzwanych utow wiejskich" ktore sa niemal tak samo szyte jak te szyte dla wojska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d2io83k Napisano 25 Luty 2005 Share Napisano 25 Luty 2005 Tak mi sie wydaje ze te buty powinny bys dobre ale kurde nie ma rozmiarow duzych http://allegro.pl/show_item.php?item=42516775 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 25 Luty 2005 Share Napisano 25 Luty 2005 moze nie trzewiki ale http://allegro.pl/show_item.php?item=42870096 niezłe sa tez buty szwedzkie mozna je dostac pod pałacem w warszawie prosto z demobilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 d2io83k To są właśnie trzewiki robocze na spodach skórznych. Warszawska AMW wyprzedawała je po 5 zł w tych właśnie romiarach. Niestety większycch nie było. Zato mój kolega kupił takie w romiarze 44 na bazarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.