razdwatrzy5 Napisano 20 Luty 2005 Autor Napisano 20 Luty 2005 Szukam wszelkich informacji nt. pistoletów mag p95 i p98.
mike110 Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Polecam wyszukiwarkę internetową i wpis MAG 95", MAG 98". Pozdrawiam.
razdwatrzy5 Napisano 20 Luty 2005 Autor Napisano 20 Luty 2005 mike110, zdjęć już parę mam, a z opisów znalazłem mało.
stedke Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 sprawdz na stronie lucznika lub odnajdz archiwum komandosa" w tym miesieczniku kiedys bylo o tym bardzo duzo.pozdrawiam
razdwatrzy5 Napisano 21 Luty 2005 Autor Napisano 21 Luty 2005 dzięki stedke! poszukiwania to mozolne, łucznik nie produkuje, to i na stronie nie ma danych, a komandos nie ma strony, co mnie bardzo zdziwiło, chyba trzeba będzie zrobić wyprawę do BUŁ-y i tam szukać a piechotę".
polsmol Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 No właśnie. Co się dzieje z tą konstrukcją? Jakie są opinie o niej i jakie ma paramtry?
herrmateuss Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 Przerwali produkcje MAG ale za to robią WISTa który do niczego sie nie nadaje a po szybkim wystrzeleniu 5 magazynków pęka mu szkielet iglice bierze szlag a magazynek wypada kiedy mu sie podoba (opinia zołnierzy z afganistanu). Spójrzmy prawdzie w oczy interesy firmy kontrolowanej przez byłych SB-ków i byłych wysokich wojskowych sa wazniejsze niz bezpieczenstwo naszych zołnierzy.Przetarg byl rozpisany w taki sposób by wygrał go własnie WIST. Niemiał by w nim szans ani SIG SAUER ani Beretta ani zaden inny pistolet oprócz oczywiscie Wista.Cena jednostowa okazała sie wyzsza niż Glocka a wykonanie stoi na żenującym poziome chińskich zabawek.Mag 95 został udu.... na siłe a był naprawde dobrym pistoletem wpisanym na liste IPSC.Był to naprawde dobry pistolet a nie marna podróba Colta 2000 który sa solidnoscią zyskał uznanie nawet w stanach ( mówiono nawet o godnym nastepcy VISa z FB Radom).Ale to polskie piekło gdzie nic nie da sie zrobic i doprowadzic do konca a zaraz pojawi sie 30 urzedników wyciagnietą łapą
razdwatrzy5 Napisano 22 Luty 2005 Autor Napisano 22 Luty 2005 Jak chodzi o wista znalazłem to:http://www.polska-zbrojna.pl/artykul.html?id_artykul=1228Polacy maja dziwną tendencję do robienia wszystkiego po swojemu", czasem wychodzi nam to na zdrowie, szczególnie wtedy kiedy trzeba improwizować, ale w przypadku wyboru pistoletu dla armii kompletnie się to nie sprawdziło, (pomijam układy polityczno- finansowe)jeśli ktos chce dowiedzieć sie jak powinny wyglądać testy broni do przetargu, to w zeszycie TiBU Colt 1911" jest opisane jak amerykanie szukali następcy wspomnianego wyżej pistoletu.
piterb1 Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 mafijne układy -na wyposazeniu g..no wist , a maga nie robia bo gora zakazała cos o magu:http://www.ipscszczecin.pl/ipscszczecin/nasza_bron/bron_mag98.html#mag98
mike110 Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Strzelałem i z 95 i z 98 w JW. Moim zdaniem dobra, celna broń, dużo lepsza od WIST-a. Podobno w tej chwili MAG-ów używa SW.
polsmol Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Wielka szkoda, że już nie jest produkowany. Może jednak jest sznasa na wznowienie produkcji? FB Radom jest teraz częścią dużego polskiego koncernu, Bumaru, który ma coraz lepsze wyniki finansowe. Nasza zbrojniówka staje powoli na nogi a taki produkt to potencjalne zyski i prestiż.
razdwatrzy5 Napisano 23 Luty 2005 Autor Napisano 23 Luty 2005 Piterb1 -dzięki za linka,b. dobre trafienie tego szukałem,dane techniczno-taktyczne, plus wrażenia użytkownika, świetne.Co do produkcji mag-a to raczej mało możliwe żeby wznowili skoro robią waltera p99,swoją drogą, ciekaw jestem jak p99 spisuje się w użyciu?
herrmateuss Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 p99 jest bronia bardzo dobra i celna ale za to cholernie droga jak na polskie standardy do tego próby wcisniecia go wojsku np ŻW sa jakby troche na siłe bo walther p99 niebył projektowany jako pistolet wojskowy
Monti Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Aż się serce kraje.Szkoda że polityka nie idzie w parze z rozumem.Na stronie Łucznika info:Uprzejmie informujemy, że sprzedaż broni przez nasz zakład jest wstrzymana od 1 lipca 2003 roku do odwołania."Informacje co do broni zostały:http://www.lucznik.com.pl/specjalna/specjalna.htmlpozdrawiam
razdwatrzy5 Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 Qrcze to ich jest dwóch (tych łuczników)? :)http://www.fabrykabroni.pl?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.