Rybciak Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 Witam,czy ktoś znalazł coś takiego lub gdzieś widział?Co to może być? Element białej broni?Proszę o info i z góry dziękuję!!! PZdr!Fot. nr 1
comet.pl Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Hałtura, odlew z epoki pogrzebaczy, tych od kominków.Szkoda, że nie kompletny. A czy ty przypadkiem nas nie nabierasz? Tak dziwnie wygląda ten niby metal. Czy to nie jest przypadkiem bakielit?comet
krzysiek Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Moim zdaniem typowy szajsmetal znaczy cynk. Odlew cynkowy pasuje i do epoki i do zastosowania. Czyli jakiś sprzęt domowy np. część zestawu kominkowego z początków XX w. PozdrawiamKrzysiek
Rybciak Napisano 19 Luty 2005 Autor Napisano 19 Luty 2005 Witam,czy ktoś znalazł coś takiego lub gdzieś widział?Co to może być? Element białej broni?Proszę o info i z góry dziękuję!!! PZdr!Fot. nr 1
Rybciak Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 Dziękuję za sugestie!!! Ten metal jest twardy i b. ciężki, sprawia wrażenie kamienia, ale nie mam pojęcia co to. Liczyłem, że ktoś już coś takiego widział, nawet jeśli to końcówka laski staruszka albo pogrzebacza kominkowego, dobrze byłoby być pewnym. A tak - coś od czegoś :-)Ale dzięki!!! Pozdrawiam! Rybciak
hakas Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Może być to zakończenie głowicy szpady dworskiej ale jakoś mi sie to nie widzi. Pozdrowienia
Voucur Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Jeśli to głowica broni białej to raczej nie miecz bo nie wskazuje na to kształt wykonania, raczej coś z późniejszego okresu. Kształtów głowic mieczy było z kilkanaście albo kilkadziesiąt ale z tego co pamiętam nie o takim kształcie.
Pytanie
Rybciak
Witam,
czy ktoś znalazł coś takiego lub gdzieś widział?
Co to może być? Element białej broni?
Proszę o info i z góry dziękuję!!! PZdr!
Fot. nr 1
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.