k-szela Napisano 16 Luty 2005 Autor Napisano 16 Luty 2005 Świeżynka. Strychowiec ale wilgoć go nie omineła, i ktoś zepsuł magazynek, zamek uneruchomiony z drugiej strony sama rdza.Co to jest dokładnie??? Za info. z góry wielkie dzięki.
herrmateuss Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 beretta model 1920 kal 6.35http://www.berettaweb.com/418/Beretta%20418.htm tu masz zdjecia i opisy
wycior2 Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Witam ztego co wiem to broń o kal.4.25 nosiła nazwę jako broń salonowa.sam byłem kiedyś w posiadaniu rewolwerku w tym kalibrze poz.
Voucur Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 Dziękuję za informację bo nie miałem nigdy tego modelu w ręku a tak jak mówi herrmateuss gwintowanie nie było konieczne. Ciekawi mnie tylko czy to powszechna praktyka w przypadku tego kalibru broni kieszonkowej.Przy okazji, czy ktoś spotkał się (poza literaturą) z egzemplarzami broni kieszonkowej kal. 4,25 mm?Pozdrawiam
herrmateuss Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 przy takim małym kalibrze jakim jest 6.35 mocy tego pocisku i jego innych parametrach mozna by było rzeczywiscie darowac sobie gwintowanie lufy. Przeciez nie słuzył on do wygrywania wojen ale do samoobrony.
Voucur Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Ciekaw jestem czy lufa gwintowana czy gładka, miałem ten sam kaliber produkcji FN i była gładka fabrycznie.
Pytanie
k-szela
Świeżynka. Strychowiec ale wilgoć go nie omineła, i ktoś zepsuł magazynek, zamek uneruchomiony z drugiej strony sama rdza.Co to jest dokładnie??? Za info. z góry wielkie dzięki.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.