Skocz do zawartości

walhter P 38

sebulaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto mój waltherek znaleziony w 1985 roku w starej szopie na wsi, a następnie od 1987 do 2002 roku przeleżał niezabezpieczony w ziemi. Posiada wżerki, ale w środku jest super, są widoczne numery i bicia, orzełek z numerem 135 świadczy o tym że został wyprodukowany w zakładzie Mausera, roku produkcji nie widać, jest kompletny i sprawny ale zdezaktywowany przez czas.

Napisano

W magazynku mam 2 naboje para"(przewiercone oczywiście) ponieważ lubię słyszeć odgłos przeładowywania Walthera P38.
Trzymać w ręku oryginał to prawdziwa frajda.

• 4 months later...
Napisano

Długo szukałem gdzieś WALTERA, więc jeśli to nie problem to chętnie się podłączę ze swoim 7,65 PPK.Posiada wszystkie części i mechanizmy ruchome ( brak kilku drobiazgów jak widać). Oczywiście strzelać to on już nie będzie, bo nie lubię kłopotów. Chętnie go odstąpię kolekcjonerowi.

Napisano
Witam kolego mek 100 uważaj bo w najlepszym rok w zawieszeniu na dwa,wiem coś o tym,też kiedyś byłem no nieważne ale raczej już się nie chwal pzdr Rafi
Napisano
Witam,
tak się zastanawiam w kontekście sprawnego, ale zdeaktywowanego przez czas" Walthera - czy Mek100 to prowokacja, czy głupota ? Przecież zdjęcia i opis to gotowiec dla organów". Szczególnie na forum tak dokładnie obserwowanym przez służby, jak to. Podobny efekt byłby, jakby chłopak wyszedł na giełdę staroci z wielką wywieszką mam w kieszeni sprawnego waltera bez pozwolenia". Tak dla wiadomości: dla poprawienia wykrywalności policja może i z detsrukta zrobić groźną broń. Jeager już gdzies tu o tym pisał, ale że to z mojej magisterki, przytoczę obszerniejszy fragment opinii biegłego z zakresu kryminalistyki, będącej podstawą do skazania a twardo" (tzn bez zawiasów)

Broń będącą przedmiotem badania (destrukt bodajże tetetki, wygrzebany gdzieś z ziemi, przewiercony na wysokości komory nabojowej, bez mechanizmu spustu - przyp. mój -MP) przygotowano do użycia poprzez zaczopowanie (dziury wywierconej przez "kolekcjonera w celu dezaktywacji - przyp. mój - MP) oraz umieszczenie w imadle. Po załadowaniu naboju, uderzono w kurek młotkiem, powodując oddanie strzału"

na podstawie tej opinii dodano chłopakowi do wyroku (sprawa była generalnie o poważniejsz eprzestępstwo) kolejne 3 latka. A więc ... mek100 szykuj poduszkę (tyłek boli, jak się długo siedzi), albo wyrzuć fanta, i idź w zaparte. I nie chwal się na drugi raz tak bezmyślnie, bo potem idzie fama, że eksploratorzy, kolekcjonerzy to potencjalne źródło nielegalnej (kompletnej i sprawnej, ale zdeaktywowanej przez czas" - brawo!)broni palnej.
Pozdraw
MarcinP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie