Skocz do zawartości
  • 0

3 x identyfikacja

radon_x

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sprawa bagnetu jest już chyba rozstrzygnięta, ale podam jeszcze wymiary i oznaczenia. Otwór na lufę fi 15 [mm], długość całkowita 375 [mm], długość ostrza" 275 [mm].Pomiędzy nitami wybite litery KP, W widoku od przodu (lub tyłu) mocowanie jest zaokrąglone (r=+/-13 mm) a nie prostokątne jak w bagnetach z linku.
Napisano
Mannlicher, do Werndla ękojeść" była nieco wygięta a tu widać że jest prosta.
http://www.old-smithy.info/austrian%20ersatz.htm
Tu są zastępcze bagnety Aus-Węg. i widać to wyraźnie.
Pozdro
Napisano
Po pierwszej informacji rozpocząłem poszukiwania (byłem także na stronie z linku). Jak tylko dokonam pomiarów podam wymiary (przeczytałem gdzieś, że istotna jest średnica otworu) i co jest wybite. Dzięki za dotychczasowe informacje.
Napisano
Co do ptaszka" to raczej nie nasz , głowa coś patrzy w innym kierunku . Czy on jest oderwany od czegoś (?) opisz w czy jest zrobiony (mosiądz, itp) i jak wygląda tył?
Napisano

Plecy ptaka" wyglądają jak na obrazku (dwa wąsy" w środku, u dołu przy ogonie coś, co być może służyło do wkłucia w np: czapkę), materiał to jakiś stop miedzi (odlew). Wymiary 50x40 [mm]. Wyrwany z ziemi ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie