Skocz do zawartości

Kolejny zbieracz militariów" z Gdańska wtopił...

beaviso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dobrze wiedzieć że jest sie ozrywkowym" zbieraczem, jak tak dalej pójdzie ktos napisze że zamiast kafelków w łazience ściany ma wyłożone kostkami trotylu:),
a informacje które napisałem można znaleźć z książki pt: 1000 słów o materiałach wybuchowych i wybuchu" wydana przez MON, ale pewnie w słowniku chemicznym" znalazłby to samo.
Napisano
Mój komentarz nie wziął się z nieba, ale z Twoich wypowiedzi. Ja móŋłbym powiedzieć trochę więcej o trotylu i jego właściwościach, ale na odpowiednim forum i napewno nie radziłbym nikomu go wytapiać. Wystarczy naprawdę niewiele, żeby coś poszło nie tak. A poza tym, czy napisali w twojej książce, że do trotylu często specjalnie dodaje się wodorotlenek żelaza, który obniża temperaturę detonacji? A jest to główny składnik rdzy, więc w przerdzewiałych opakowaniach" jest jeszcze bardziej niebezpieczny. Poza tym ta dyskusja jest nie na temat i proponuję ją zakończyć. Jeśli niesłusznie Cię posądziłem o takie zapędy, to przepraszam, ale swoją drogą takie wypowiedzi jak Twoje wcale nie poprawią naszej sytuacji.
Napisano
Czy mi sie wydaje czy wszelkie informacje służące rozbrajaniu niewypałów są zgodnie z regulaminem forum zabronione?Jak jakiś młody gniewny poczyta wasze dobre rady a potem straci łapki to jak myślicie do kogo napisze zażalenie?
Pozdrawiam
Napisano
a jak zkomentujemy to:Re: Policjanci zabezpieczyli broń
Autor: Gość: Policjant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Data: 04.02.2005 01:16 skasujcie opinię

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------

Namiar pochodzi ze strony Odkrywcy", tam zatrzymany chwalił sie od dłuższego
czasu swymi sukcesami.

----------------------------------------------------
hmmmm...pochwalisz sie czyms na foum i masz policje na chacie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie