razdwatrzy5 Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 dobrze wiedzieć że jest sie ozrywkowym" zbieraczem, jak tak dalej pójdzie ktos napisze że zamiast kafelków w łazience ściany ma wyłożone kostkami trotylu:),a informacje które napisałem można znaleźć z książki pt: 1000 słów o materiałach wybuchowych i wybuchu" wydana przez MON, ale pewnie w słowniku chemicznym" znalazłby to samo.
kbkak Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Mój komentarz nie wziął się z nieba, ale z Twoich wypowiedzi. Ja móŋłbym powiedzieć trochę więcej o trotylu i jego właściwościach, ale na odpowiednim forum i napewno nie radziłbym nikomu go wytapiać. Wystarczy naprawdę niewiele, żeby coś poszło nie tak. A poza tym, czy napisali w twojej książce, że do trotylu często specjalnie dodaje się wodorotlenek żelaza, który obniża temperaturę detonacji? A jest to główny składnik rdzy, więc w przerdzewiałych opakowaniach" jest jeszcze bardziej niebezpieczny. Poza tym ta dyskusja jest nie na temat i proponuję ją zakończyć. Jeśli niesłusznie Cię posądziłem o takie zapędy, to przepraszam, ale swoją drogą takie wypowiedzi jak Twoje wcale nie poprawią naszej sytuacji.
jaca2003 Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Czy mi sie wydaje czy wszelkie informacje służące rozbrajaniu niewypałów są zgodnie z regulaminem forum zabronione?Jak jakiś młody gniewny poczyta wasze dobre rady a potem straci łapki to jak myślicie do kogo napisze zażalenie?Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 ktoś tu chyba robi prowokację bo o trotylu to ja tu jeszcze na tym forum nie czytałem :)
lain Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 a jak zkomentujemy to:Re: Policjanci zabezpieczyli brońAutor: Gość: Policjant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 04.02.2005 01:16 skasujcie opinię + odpowiedz --------------------------------------------------------------------------------Namiar pochodzi ze strony Odkrywcy", tam zatrzymany chwalił sie od dłuższego czasu swymi sukcesami.----------------------------------------------------hmmmm...pochwalisz sie czyms na foum i masz policje na chacie?
razdwatrzy5 Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 było..., nie ma, w oczy nie kłuje, pozdr. dla adminów:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.