polsmol Napisano 17 Styczeń 2003 Napisano 17 Styczeń 2003 Jest to albo maszt radiowy, albo wieża spadochronowa.Zdaje się, że jest tam sporo ludzi więc stawiam raczej na wieżę.
ZGR Napisano 17 Styczeń 2003 Napisano 17 Styczeń 2003 CześćMoim zdaniem na 100% to jest geodezyjna wieża triangulacyjna. Typowa drewniana konstrukcja, w trakcie budowy lub w trakcie pomiarów.Czy to zdjęcie ma coś wspólnego z kop.jpg w innym wątku?Podobne zdjęcia widziałem w artykule dotyczącym prac geodezyjnych Wojskowego Instytutu Geograficznego na Polesiu w latach 1936-1937. Mogę podesłać skan.Pozdrawiam.
poryw1 Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 przypuszczam ,że jest jeszcze jedna możliwośc -wieża może być lęśnym punktem obserwatora patrolu p.poż
poryw1 Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 jeszcze jedno- podając kierunki dymu zauważonego z dwu sąsiednich wież można bardzo dokładnie zlokalizować pożarposługując się mapą . to tyle odemnie
kolekcj Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 ZGR: Ja bym się chętnie uśmiechnął o skan tego artykułu. Albo choć o namiary na niego.
Pytanie
Domino(*)
Witam a co powiecie o tym?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.