maxikasek Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 raczej dolnośląskie- żeby być w zgodzie z nazwami geograficznymi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Masz racje maxikasek,mój błąd :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 caly numer to sztolnie, resztki bunkrow ,fabryk - jak zwykle puste- - tak kiepsko juz dawno niebylo-na poczatek jakies komunały o auschwitz(tylko po co?) nastepnie relacja z motobajzlu - ani dobara ani zla-dalej artykol o resztkach messera -(w miarę)-naczelnej jakies znowu komunaly o zasiekach - helmy hanby - to wogole kpina nie artykol -dalej 4 strony o dwoch krzeselkach i jednym napisie w bunkrze zasypanym dlugo po wojnie :)-nastepnie stojak i jak to u stojaka ciekawie napisane ale nieznalezione:)-v2 ktorys z przedmowcow podsumowal-olesnica -pare zbitych butelek talerzy plus znowu ogolnikowo o lotnisku-artykol o napisach na scianach aresztu- kolejny bezsensowny artykol o niczym -fabryka heinkla- opis jakiejs fabryczki w austrii- (skad ci ludzie biorą tematy!!??)o fabryce w pile nie bylo w zadnym numerza -niedlugo czeka nas chyba cykl o fabrykach konserw w bawarii-enkolpion-ten artykol sie broni-grodzisko -nic ciekawego ale miesci sie w profilu pisma -police -kolejne opisywnie rzeczy opisanych -sztolnie uranowe - o pustych sztolniach w kowarach - nastepny artykol orlickiego chyba bedzie o pustych piwnicach wiejsckiego domu kultury-zdobycie walcza - historia zdobycia glownych pozycji pommerstellung jest ogolnie najlepiej znana po co znow o tym pisac-na koniec 3 artykoly- odznaki pamiątkowe -polskie mausy - manierki wp- ktore powinny sie w tym pismie znalezc(niezaleznie od drobnych mankamentow)podsumowujac ten numer - raczej nie warto pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Zakupiłem dziś w Empiku i nie mam zastrzeżeń. Post Piterb1 jest co najmniej śmieszny. Co masz do hełmów hańby?? Zapewne wolisz lekturę dziennika Fakt" :DReszta bez komentarza.Zresztą temat jest co najmniej śmieszny bo każdego interesuje coś innego i nie da się dogodzić każdemu to chyba oczywiste, a demagogia w tym temacie mnie tylko rozśmiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Nie uważam, żeby post Piterba był smieszny. Myślę,że on podobnie jak ja spodziewa się, czasopisma popularnonaukowego, natomiast najwyraźniej Odkrywca" zmierza w zupełnie innym kierunku, trafiając do czytelnika nastawionego bardziej na opowiadania przygodowe. Jednak odnoszę wrażenie, że redakcja sama nie do końca wie w jakim kierunku się udać. Na okładce mamy podtytuł Wszystko o skarbach i przygodzie", poniżej zapowiedź Ponura tajemnica ubeckiej katowni",a troszkę niżej dramatyczne zdjęcie baraku z Auschwitz!!! To jakoś wszystko razem nie tworzy czytelnego obrazu czasopisma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 popieram mnie popierajacego:))) a do kudlatego - jestes tu nowy wiec naucz sie nie zaczynac dyskusji od epitetów. co do hełmow -temat zbyt kontrowersyjny by go znow poruszac- ale zorientowni wiedza w czym rzecz.pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 witampo lekturze kolejnego numeru O" po raz kolejny nasuwa mi się refleksja... Archeologio Wojskowa" wróć!!! O" za bardzo skręca" w kierunku Nie do wiary" i spiskowych teorii dziejów. Może lepiej wydawać pismo rzadziej, ale z nastawieniem na poradnik kolekcjonerski, a nie opowieści jak Mały Kazio z wujkiem poszli z łopatami do lasu i wykopali zardziewiałą puszkę z tajemniczym napisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 Czy ktoś może mi wyjaśnić do czego służy forum główne, jeżeli ten wątek zostałp przeniesiony w to miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 4 Luty 2005 Autor Share Napisano 4 Luty 2005 też nie bardzo wiem w takim wypadku po co jest forum glówne jeśli ten post znalazl się tutaj ......no ale kij z tym ...ponawiam pytanie : GDZIE JEST RYJEK?????????????????????PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 Coś mi się zdaje, że zniknął z głównego forum wątek z zapytaniem dlaczego przeniesiono ten wątek do towarzyskiego". W takim razie, jeżeli dyskusja na temat zawartości Odkrywcy" jest zła, to nich dalej piszą kiepskie artykuły i robią słabe czasopismo. Zawsze znajdą się dzieciaki, które dadzą 10pln za niby fachowe" artykuły w bardzo słabym, ale kolorowym miesięczniku. Wysiłek ograniczony do minimum, sprzedaż idzie, a zyski są. Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnik Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 Wydaje się, że Odkrywca" nieco jedzie na swojej opini sprzed 3-4 lat, gdy każdy numer coś wnosił, i w dziedzinie wiedzy, i satysfakcji z kupna. A teraz-gdyby oprzeć się na treści O"-przeciętny polski poszukiwacz to osoba, która znajduje zwykle parę skorup, z uwagą słucha wywodów przewodników po obiektach tajemniczych (do tego wszak się tylko ograniczając), zawsze ma emfatyczną nadzieję na wielki skarb", na nadziei poprzestając, modli się przy każdej napotkanej mogile, i niezależnie od pogody wyposażony jest w płaszcz przeciwdeszczowy z logo O", takiż T-shirt i kubek, ma na dziobie maskę przeciwgazową (a nawet dwie), na głowie arafatkę", przy pasie nóż szwedzki marki F., i do tego wszędzie opasany jest trokami skórzanymi po 1 zł sztuka. The real adventure is out there..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 Z konieczności korzystam z tego wątku. Jeżeli Bocian tak rozumiesz dyskusję, że zawsze masz rację, a w innym przypadku odbierasz głos,blokując wątek, to jest to mój ostatni wpis w tym temacie, mający na celu jedynie wyjaśnienie mojego zainteresowania sprawą. Dlaczego zdziwiło mnie przeniesienie dyskusji o O" z forum głównego? Otóż przeniesienie takiej sprawy na forum towarzyskie, powoduje, że mało kto o niej się dowie. Tak się składa, że forum główne jest częściej odwiedzane, a do tego nikt z zainteresowanych forumowiczów nie spodziewa się znaleźć takiej dyskusji na forum towarzyskim. Potwierdza to ilość wyświetleń wątku. Z drugiej zaś strony, wszelkie dyskusje na temat wydawnictwa, prowadzone publicznie, podnoszą jego sprzedaż. Zarówno opinie pozytywne jak i te negatywne budzą zainteresowanie czytelnika dyskutowanym czasopismem. To wszystko w tej sprawie, a faktycznie założony wczoraj wątek Dlaczego przeniesiono..." zniknął bez śladu, a może się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej G Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 Widzę zapowiedź nowego numeru ! Czekam z niecierpliwością !Będzie o Kamiennej Górze .... jeszcze ! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.