Witam. Jestem szczęsliwym posiadaczem starodruku - rok wydania 1682. Te XVII-wieczne wydanie o 560 grubych pergaminowych kaRtach zachowało się bardzo dobrze, oczywiscie orginalna grubra oprawa z epoki ( wprawdze kilka mini dziurek po kornikach, ale co poradzic...), Wnętrze nie naruszone, wszystkie strony kompletne, na wewnętrznej stronie oprawy naklejony jakiś carsi znaczek z orłem z dwoma głowami. Jest to ksiązka o tematyce religijnej w języku łacińskim jednak znawcą łaciny nie jestem - w treści pojawiaja sie sytaty pisma świętego i prawdopodobnie jakieś komentarze. Wymiary ksiązki : 19 cm na 16
Strona tytułowa: ORBIS QUOD VULT IN OBIECTIS CENTUM CIENTIARIUM SEU OMNI-SCIBLE COMPODIOSE, &DIFTINCTE EXPLICATUM IN MYFTERIO CONCRUCIFIXIONIS CHRIFTO: B. FRANCISCI, PATRIARCHE MINORUM jeszcze troche drobniejszym drukiem i na dole R.P. ANTONI SULCZ, POLONI ORD. MINOR. REG. OBF. PROV. RUSFIAE, S.TH. LECTOR&PRAED. GEN. ANNO DOMINI MDCLXXXII
STRONA DRUGA, JAKBY CIAG DALSZY TYTUOWEJ- WIELKIMI LITERAMI DOMINO NOSTRO CLEMENTISSIMO IESV CHRISTO DEO HOMINI ............... ...............
MOJE PYTANIA DO OBEZNANYCH W TEMACIE : O CZYM DOKLADNIE MOWI TYTUŁ? ILE TAKI STARODRUK JEST WARTY? Jakieś fajne stronki dla kolekcjonerów książek?
Pytanie
mastatazo
Strona tytułowa:
ORBIS QUOD VULT
IN OBIECTIS CENTUM CIENTIARIUM
SEU
OMNI-SCIBLE
COMPODIOSE, &DIFTINCTE
EXPLICATUM
IN MYFTERIO CONCRUCIFIXIONIS CHRIFTO:
B. FRANCISCI, PATRIARCHE MINORUM
jeszcze troche drobniejszym drukiem
i na dole
R.P. ANTONI SULCZ, POLONI
ORD. MINOR. REG. OBF. PROV. RUSFIAE, S.TH. LECTOR&PRAED. GEN.
ANNO DOMINI MDCLXXXII
STRONA DRUGA, JAKBY CIAG DALSZY TYTUOWEJ- WIELKIMI LITERAMI
DOMINO NOSTRO CLEMENTISSIMO
IESV CHRISTO
DEO HOMINI
...............
...............
MOJE PYTANIA DO OBEZNANYCH W TEMACIE :
O CZYM DOKLADNIE MOWI TYTUŁ?
ILE TAKI STARODRUK JEST WARTY?
Jakieś fajne stronki dla kolekcjonerów książek?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.