SWaldek Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Dziękuję koledze panslon" za słowa uznania mnie za przyjaciela ALL`a i projektanta płytek do jego Bartka", ciekawe - sam się nie podejrzewałem o takie zdolności, ale kolega ma chyba wiarygodny wywiad skoro tak pisze. Jak się czuje prawdziwy projektant to nie wiem ,odebrano mu jego pracę, pewnie kiedyś też podziękuje.Po drugie nikt nie obrzuca nikogo błotem, bo nie krytykuję i nie zabieram głosu w sprawie ponieważ nie znam sprzętu, a stwierdzam tylko upierdliwość na jaką natrafiam odwiedzając dział ze sprzętem co sprytnie podkreślił mój poprzednik. Dalej pragnę zauważyć ,że kolega ALL na razie jako jedyny podzielił się swoimi wiadomościami i osiągnięciami, za co zyskał ogromny szacunek wśród amatorów i o dziwo odwrotnie potraktowała go druga połowa, jego brak na tym forum spowodował ,że amatorzy poszli tam gdzie będzie można się czegoś dowiedzieć i niech to kolegi nie dziwi. ” bo co weszlem na forum to trup fiszera 555 wypadal z szafy” -wszedłem - ale to inna strona medalu , czy nie jest to dokładnie to samo tylko z perspektywy czasu. Na zakończenie stanowczo wypraszam sobie wszelkie impertynencje i pomówieniaPozdrawiam
Monti Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 WitamDo panslon'a:Szanowny Panie.Pierwsza sprawa:To prawda, że jestem twórcą nowego forum. Ma ono jednak charakter regionalny(Lubelszczyzna) i ma na celu zrzeszenie poszukiwaczy w stowarzyszenie.Nie życzę sobie takich pomówień jak Cale to "forum to jedna wielka tuba propagandowa All'a." Forum jest otwarte dla każdego i poszukiwaczy i producentów. Nie prowadzę działalności gospodarczej, a reklama może być każdego (czy to Rutus czy kto inny).Chętny był tylko Pan Aleksander, zatem jego reklamę zamieściłem.Z założenia i w praktyce jest to forum regionalne, niekomercyjne i takie będzie.Nie jest to klub adoracji", jakiego chyba Panu brakuje. Nie promuje się tam żadnego z producentów, każdy może napisać co chce, oby było zgodne z tematyką forum.Sprawa druga:Błotem nikt nikogo nie obrzuca!(Radzę czytać dokładniej nim się Pan wypowie).Nie mam nic do producenta Rutus'a, jak i innych polskich producentów. Napisałem tu wcześniej swoją wypowiedź, gdyż na tym polega forum. A jakby Pan przeczytał dokładniej to zauważyłby Pan, że wyraziłem opinię co do ilości postów na temat jednego typu wykrywacza. I nie ma to nic wspólnego z obrzucaniem błotem".Po trzecie i ostatnie:Nie ma żadnej akcji propagandowej, gdyż nie jestem konkurencją. Nie jestem związany z żadnym producentem i nie czerpię w żaden sposób zysku, który miałby związek z branżą wykrywaczy metali. Zatem nim Pan ponownie będzie pisał pomówienia, proszę zaznajomić się dokładnie z tematem.pozdrawiam serdecznieMonti
luger Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Kolego Monti widac źle Cię odebralem bo jakoś z twojej wypowiedzi nie bardzo wynikało, że chodzi wyłącznie o ilość postów o zbliżonej tematyce. Nie uważam tez żebyś obrzucał kogoś błotem - najwyzej ironizujesz czasem;)Pozdrawiam serdecznie L.
Edik Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Oczywiście panslon bredzi w malignie. Coś o akcjach propagandowych, rzymskich prawach... Wytyka innym jakieś dziwne zachowania a sam całkiem nieźle sobie radzi w demagogii. I już wie(ciekawe skąd?), że nowy detektor Rutusa będzie najlepszy wśród polskich wykrywek. Phiii...Jakoś nie spotkałem się nigdy z faktem, żeby All dyskredytował swoimi słowami konkurencje. Nigdy na tym forum tego nie robił! Jest to człowiek sympatyczny, chętnie dzielący się swoją wiedzą z innymi i te słowa nalezą mu się teraz ode mnie. Podobnie zreszta jak Proscan, który nie wiem dlaczego... ale zawsze stara się stać na straży porządku na forum. W imię dobrych obyczajów i przejrzystych zasad. :-)Jeśli nie interesują Cię wątki na forum o konstruowaniu MD to po prostu ich nie otwieraj i wcale nie musisz ich czytać. Na całym świecie ludzie zajmują się konstruowaniem i modyfikacjami różnych projektów – nawet dużo starszych niż F555 i nikt ich nie krytykuje.Do drag350:Drag350 chce szukać militariów i monet (zresztą jak większość nowicjuszy) więc potrzebuje wykrywacza uniwersalnego – przyjęło się, że są to wykrywacze pracujące w zakresie od 6-8 kHz. Ja preferuje takie rozwiązanie i moim skromnym zdaniem w takim wykrywaczu powinny być dwa tryby pracy(najlepiej cztery...:-)) pozwalające na skuteczne i elastyczne prowadzenie poszukiwań.Tryby pracy to jednak trochę za mało żeby coś powiedzieć bo tryb trybowi nie równy. W każdym bądż razie bardzo niska częstotliwość pracy wykrywacza, w projekcie bodajże 3.9kHz, wskazuje jednoznacznie na to, że będzie to jednak wykrywacz raczej na większe rzeczy. Tutaj trzeba powiedzięć, że czym niższa częstotliwość tym większa „penetracja” ośrodka jakim jest ziemia ale wyraźny spadek czułości na małe przedmioty: monety, biżuteria, inne drobiazgi.... Wykrywacze do monet pracują na wyższej częstotliwości 10,12,15...KHz. Kupując wykrywacz tego typu trzeba mieć tą swiadomość. Pozdrawiam.Edik
wobler Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 DO BocianaChcesz mi powiedzieć że to co przeczytałem powyżej jest rozwinięciem tematu rospoczętego przez drag350!!????I że zaprezentowaliście swoje argumenty na ten temat!!!???To bardzo ciekawe! Bo ja tam uważem że to była zwykła pyskówka zupełnie niezwiązana z tematem tego postu.Więc bardo prosze o niepouczanie kogoś jak powinno wyglądac forum tylko najpierw popatrzyć na siebie.Pozdrawiam i nie zamierzam zabierać już głosu wtej rzeczowej dyskusji.
luger Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Edik fajny post. Zawsze uczę się tu czegś nowego.Podpisuję się pod opinią o Proscanie - na mnie tez robi dobre wrażenie.Pozdrawiam L.
luger Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Kolego Wobler faktem jest że dyskusja mocno ewoluowała i jest mocno nie na temat ale sądzę ze do pyskówki to jeszcze jej brakuje. Post typu ha ha ha jest moim zdaniem jeszcze mniej rzeczowy. Moze i śmiesznie tu u nas ale widać NAM to odpowiada. Do wszystkiego należy podchodzić z pewną dozą humoru. Ja osobiście nie oburzam się na słowa krytyki tylko zastanawiam się czy przypadkiem ten ktoś nie miał racji. Faktem jest że niektórych ponoszą niepotrzebnie emocje i z sympatycznego dialogu robi się bełkot.Pozdrawiam L.
pni Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Panowi takie naiwne pytanie do właścicieli Rutusa czy ten wykrywacz jest naprawdę taki dobry? Mam HS 3 i myśle o zmianie na coś nowego ale czy ten Rutus jest lepszy od HS3 z dużą cewką na militaria, nie chodzi mi o drobiazgi.
wobler Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 DO LugarOK poniosło mnie.Poprostu sądze że forum służy do zabawy i zdobywania wiedzy ale do kłotni. Stąt moja reakcja. Ale może już pora zakączyć tą dyskusje bo faktycznie niewszystkim może to pasować.Pozdrawiam
luger Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Dziękuję Wobler i tyle.Kolego pni kilkanaście wątków niżej jest caly wątek na ww temat.Pozdrawiam L.
Bocian Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Kolego woblerNie zaprezentowałem tu mojego zdania a tylko zamieściłem kogoś post ze względu na problemy techniczne.Zasada na tym forum jest prosta, jeżeli masz coś ciekawego do powiedzenia pisz, jeżeli nie to odpuść.To prosta zasada i nie powoduje zaśmiecania forum bo mało kto chce czytać posty typu ha ha ha ale tu wesoło" a takie posty rozwadniają tylko wątki i całe forum.Chociaż nie dotyczy ona kolegi Jaca2003 którego jest pełno wszędzie ale to taki lokalny koloryt" :)Więc nie traktuj tego osobiście ale jako zwrócenie uwagi do czego mam jakieś tam prawo w tym serwisie jako jego twórca :)Posty w dziale sprzęt poszukiwawczy zawsze niosą z sobą dużą dawkę nerwowości, wydaje mi się nawet czasami że każdy dystrybutor czy producent czy osoba z tymi tematami związana sprawdza przed snem czy konkurencja nie włożyła im czasami głowy konia do łóżka albo nie porysowała samochodu przed domem. A wszelkie anormalne zjawiska atmosferyczne łącznie z gradobiciem w Senegalu również przypisuje złośliwości konkurencji.
Monti Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Piękne podsumowanie :)Gratuluję Bocian i pozdrawiam
topór Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Hmmm sygnał wiodący ja do dzisiaj nie wiem co to jest i mnie to nie interesuje po prostu jak kupuje sprzęt to ma działać i tyle. Zajmuje się raczej znalezionymi fantami a nie techniką czy budową wykrywacza. A jak źle działa wykrywka to kupuje inny i tyle.
jakiś_gościu Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Topór, twoje posty już od jakiegoś czasu wydawały mi się delikatnie mówiąc DZIWNE, ale teraz przeszedłeś samego siebie. Wypowiedziałeś się już na temat prawie wszystkich polskich wykrywaczy na forach, odpisywałeś nawet na posty sprzed kilku lat. Dam ci dobrą rade, jak się na czymś nie znasz to nie zabieraj po prostu głosu, bo wprowadzasz innych w błąd. Z twoim podejściem do tematu wykrywaczy wcale nie sądze, że miałeś ich mało, ale to wcale nie świadczy o tym, że coś wiesz na ten temat tyle żeby oceniać jakieś wykrywacze. Sygnał wiądący to akurat podstawowa funkcja w wykrywaczach z trybem statycznym i wiedzą o tym nawet ci którzy nie mają i nie mieli żadnego wykrywacza. Radze ci najpierw poznać funkcje wykrywaczy które juz masz, zanim kupisz inne. Z poważaniem, Konrad
topór Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Uuuu ale mi się dostało aż ze śmiechu padam. Jak ci się nie podobają moje posty to nie czytaj proste..Jak ci leży coś więcej na sercu to pisz na email Panie KonradziePS. Te forum to nie miejsce na sprzeczki .Z poważaniem Jarek
luger Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Tym bardziej nie jest to miejsce na zaistnienie dla zfrustrowanych malolatów, którzy pojawiają się tu co jakiś czas i piszą wiele o niczym.
łowca Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 Witam!Co sądzicie o pomiarze głębokości w Rutusie??Zamierzam kupić najnowszego!Obecnie posiadam Spektrum XLT którego sobie bardzo cenie ale pomiar głebokości traktuje jako gadżet bo głebokość pokazywana sprawdza się w 50% a zasięg jest 9 cali(Max.22,5cm).Jeśli Rutus osiągną lepszą jest to ewenement na skale światową:)CZEKAM NA ODPOIEDZ :):)Łowca
drag350 Napisano 28 Luty 2005 Autor Napisano 28 Luty 2005 Też jestem ciekaw tych zasięgów ,bo również jestem zainteresowany jego kupnem,ale czekam na jakieś opinie użytkowników,a te się chyba pojawią dopiero na wiosnę.Pzdrawiam drag350
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.