Skocz do zawartości

zabawmy się w detektywa

wiciu_r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !
Kiedyś napisałem że niejako w Borzymiu w stawie spoczywa T34. Informacji jeszcze nie potwierdziłem bo potrzebny jest mróz żeby wejść na staw z kamerą ale gość który o tym mówił wspomniał też że podczas jego służby w 1972r. wojsko miało informacje o Panzer III zrzuconym do leja i zasypanym. Gostek przyznał że czołg ten jakoby przebył most kolejowy w Obornikach a po przebyciu 1-2 km zdechł. Plotka z zupełnie innego (też wiejskiego źródła) podaje bardzo podobne podanie (bez typu maszyny) rzeczywiście lokując fant na południe od Obornik.Źródła obydwu informacji są odległe o około 18 km. Biorąc pod uwagę że w zakolu Warty w styczniu 1945 r stacjonowały wojska gen. Scherera załoga mogła się kierować na poligon w Biedrusku.
Gdzie waszym zdaniem spoczywa ten pojazd ? Traktujmy to jako zabawę chociaż metoda jest jak najbardziej naukowa, zdaje się że przy jej pomocy dr Craven znalazł koło Palomares zgubioną przez jankesów bombę nuklearną.

Pozdrawiam

Napisano
Niestety koparki nie mam tylko małą saperkę i przeczucie o prawdziwości tego podania. W wódkę nie dam sie wrobić bo zawsze w takich wypadkach ja zostaję kierowcą a reszta ma libację :-(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie