Skocz do zawartości

Europejskie prawo 27 stycznia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piotr, czy możesz usunąc cały ( prawie) ten temat.

Bo to juz nie jest żenujące. To wypisuje Panzer to obraza dla czytajacego kimkolwiek jest.

z poważaniem

Jacek akagi" Haber
Napisano
Przeczytałem dzisiaj Waszą dyskusję i nie mogłem pozostać obojętny na to,co tu wypisujecie.Sądząc po temacie spodziewałem się,że dyskusja będzie dotyczyć przyszłości Grup Rekonstrukcji Historycznej i inscenizacji historycznych w przypadku zmiany prawa,a zastałem ... Właśnie,co ja tu zastałem??Polemikę na temat humanitaryzmu zbrodni???Panzer porozmawiaj z ludżmi,którzy przeżyli Oświęcim(jeżeli będą chcieli rozmawiać,bo Ci ludzie z reguły chcą o tym zapomnieć),a może wtedy zrozumiesz co nawypisywałeś.
Passy
Napisano
Passy czy ja gdziekolwiek zanegowałem zbrodnie hitlerowskie i cierpienie ich ofiar? Jakos ja sam tego nie widzę. Tylko moim zdaniem komora gazowa jest bardzej humanitarna niż łamanie kołem, but hiszpański, rwanie skóry pasami, wyłamywanie palców i ramion ze stawów a potem spalenie na stosie czyli jedna z wielu kombinacji jakie stosowala inkwizycja.
Napisano
Panzer napisał - konkwiskadorzy wyniszczyli fizucznie Inków i Majów doprowadając ich prawie do zagłady i zrównali z ziemią milionowe miasta. Przy tym zniszczyli kulturę o bardzo wysokim stopniu rozwoju cywilizacyjnego

z tym akurat bym się nie zgodzil - tak samo mieli wysoki stopień rozwoju cywilizacyjnego jak i II wojenni zbrodniarze, inkowie majowie i inni tym podobni z tamtych terenów masowo składali ofiary, którym żywcem wycinano serca... no coment...

pozatym WYWALCIE wkońcu ten cały temat
Napisano
Ps
Mordowanie jest zbrodnią , nie ważne czy przez niemców , rosjan , chińczyków, czy polaków - nie widze powodów aby na takie tematy rozmawiać na tym forum, nie sądze aby ludzi e oświęcimiu szli z zadowoleniem do komór dlatego że będą humanitarnie mordowani...

ale faktem jest że dzicz z rosii była bardziej barbażyńska (obdzieranie ludzi ze skury itp.), co nie oznacza że należy chwalić niemców za ich metode

Koniec kropka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie