Marek Jaszczołt Napisano 10 Styczeń 2003 Autor Napisano 10 Styczeń 2003 OK wiem że to niezgodne z regulaminem forum, ale ponieważ jest to niezła ciekawostka daję link:http://mvmarketplace.com/armored_and_tracked_for_sale.htmNa sprzedaż wystawiony jest Tygrys na chodzie i Panthera w dobrym stanie, nie wpomnę o Stugach.Niestety nie ma żadnych związków ze sprzedającym ani z potencjalnym nabywcą :-(PzdrMarek
Marek Jaszczołt Napisano 10 Styczeń 2003 Autor Napisano 10 Styczeń 2003 A czy ja twierdzę że to prawdziwe, raczej nie :-(Ale zawsze można do gościa napisać z prośbą, aby podesłał zdjęcia i filmiki na dowód :-) Ktoś jest chętny?Marek
KUBA_GDA Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 wszedłem na strone,i mam dwa wnioski albo facet się nudzi i robi ludziom nadzieją,albo ma parking pełem czołgów.od dzis zaczynam zbierać do skarbonki na tygrysa:)))
Gość Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 zdecydowanie to pierwszew cuda nie uwierze że gość sprzeda takiego np: OT 810 za 5.000 $ jak w tych rejonach kilka lat temu za BMW R 75 śpiewali 10.000 $ , nie mówiąc juz o tym że skąd oni wzieli by coś takiego
Łukasz Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 JA tam mam nadzieję, że to prawda:D Zawsze chciałem mieć w ogródku Tygrysa:D Zacznę odkładać!!!
Rufus Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 Witajcie !!To są 810-tki które są do sprzedania w Estonii.www.geocities.com/anthonywade666/Wyglądają na całe i zdrowe !!! :DPzdrRufus
Rufus Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 Puściłem maila do własciciela Tiger`a aby podesłał fotki i filmiki. Jak coś dojdzie to nie omieszkam się pochwalić :))Jak sa 810-tki to może i jest Tygrys, Pantera i inne ciekawostki.A do Tygrysa jest skrzynia z nowym silnikiem i druga z nowymi cześciami zamiennymi :DPzdrRufus
Frozzer Napisano 14 Styczeń 2003 Napisano 14 Styczeń 2003 mi mail wrocil, ze nie ma takiego adresata :(tygrysa se nei kupie
Rufus Napisano 14 Styczeń 2003 Napisano 14 Styczeń 2003 WitajcieMój mail również wrócił - brak adresata.Coś zapachniało lipą. A miało być tak pięknie, Tygrysem za miasto... Łza się w oku kręci... ze śmiechu !!Rufus
Gość Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 Nie wiem czy koledzy zauważyli ale:- z tego co jest napisane to tego Tygrysa i Pantere sprzedaje gość, który ma na sprzedaż te OT 810 (jest przecież zdjęcie) więc chyba może być wiarygodny;- są podawane dwa różne e-maile (anthony_wade@hotmail.com stockholm@sparkideaconsulting.com) czy na oba próbowaliście;- drugi z adresów mailowych, numery telefonu i faxu (może spróbować kontaktu tę drogą) świadczą, że gość urzęduje w Szwecji.
Hellcat Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 Swego czasu na e-bay'u można było kupić Hetzera" na chodzie za, o ile dobrze pamietam, 100.000 baksów. No ale tamta oferta była jak najbardziej prawdziwa.Hellcat
Gość Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 mam może ktoś namiar na 810 do kupienia w Czechach?
R. Lewy" Lewszyk Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Z tą ceną za OT-810 w Czechach to ktoś przesadził, albo proponuje zwłoki.Ja sprowadziłem OT koledze z Łodzi 3 lata temu i kosztował 11 000 DM, był w super stanie. Teraz Czesi chcą go odkupić.Normalna cena w Czechach za OT w rozsądnym stanie to 250 tyś. koron (ok. 40 tyś zł). Jasne że można trafić okazję, lecz okazje nie kształtują cen rynkowych, nie warto słuchać informacji że coś kosztuje tam, tyle a tyle", jeśli znasz kogoś kto chce sprzedać za konkretną sumę to podaj namiar, a podawanie takich informacji tylko mąci.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 5000 $ za OT w rozsądnym stanie, to b. dobra cena.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Pozostaje jeszcze kwestia wwiezienia do Polski, jest to towar koncesjonowany podlegający procedurze śledzenia.
mietek Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Każdy wóz pancerny podlega koncesji? Nawet mniejszy np ferret? A co potem? VAT też trzeba odprowadzić?
R. Lewy" Lewszyk Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Ferret oczywiście również, Vat trzeba zapłacić.Zgodnie z przepisami, trzeba mieć zezwolenie na sprowadzenie poj. który ma np. opancerzony zbiornik paliwa, uchwyty optyki, uchwyty broni, pancerne płyty boczne, itp. czyli właściwie każdy pojazd bojowy.
Gość Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Dzisiaj dzwoniłem do celnika i powiedział że jaśli ma opinie od konserwatora że to to pojazd zabytkowy lub kolekcjonerski to niema problemu opłata tylko VAT.
mietek Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Dziękuję za informację. Lewy" czy można prosić o fotki, bo chyba jesteś jedynym właścicielem Ferreta (która wersja?) w Polsce.Widziałem go ze 4 lata temu w Nowej Zelandii, od tego czasu to mój ulubiony typ;)) Co mnie martwi, z tego co widzę, ceny Ferretów na rynku chyba cały czas rosną:((
R. Lewy" Lewszyk Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 kol. RafaleProponuję pojawić się na granicy ze sprzętem pancernym, to zobaczysz jak zareaguje kierownik zmiany, często interpretacja przepisów w oddziale celnym i na granicy jest zupełnie inna.Przepisy jasno określają na import jakich towarów jest wymagana koncesja, przepisy dot. zabytków są w tym przypadku podrzędne i nie dotyczą sprzętu wojskowego.Powiedz celnikowi że sprzęt który zamierzasz importować jest opancerzony, posiada mocowania broni i optycznych urządzeń celowniczych to zobaczysz jak wtedy zareaguje.Mogę Cię zapewnić że w tych przepisach (już nie pamiętam numerów dziennika) nie ma mowy o zwolnieniu z koncesjonowania poj. zabytkowych.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Co do Ferreta, to fotki wrzucę jutro, jest to Mk 2/3.Co do cen jestem w stanie sprowadzić sztukę za 23 tyś zł. na miejscu w Polsce.Pozdrawiam
mietek Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Dzięki!! Czekam na fotki. Niestety aktualnie nie mogę sobie pozwolić na takie wydatki, więc jeszcze Ferret musi poczekać. Choć cena jest faktycznie bardzo atrakcyjna.A jak jest z rejestracją i dopuszczeniem Ferreta do ruchu, ewentualnym prawem jazdy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.