Skocz do zawartości

Czego to nie można kupić w Estonii - Tiger, Panther

Marek Jaszczołt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
OK wiem że to niezgodne z regulaminem forum, ale ponieważ jest to niezła ciekawostka daję link:
http://mvmarketplace.com/armored_and_tracked_for_sale.htm
Na sprzedaż wystawiony jest Tygrys na chodzie i Panthera w dobrym stanie, nie wpomnę o Stugach.

Niestety nie ma żadnych związków ze sprzedającym ani z potencjalnym nabywcą :-(

Pzdr
Marek
Napisano
wszedłem na strone,i mam dwa wnioski albo facet się nudzi i robi ludziom nadzieją,albo ma parking pełem czołgów.

od dzis zaczynam zbierać do skarbonki na tygrysa:)))
Napisano
zdecydowanie to pierwsze
w cuda nie uwierze że gość sprzeda takiego np: OT 810 za 5.000 $ jak w tych rejonach kilka lat temu za BMW R 75 śpiewali 10.000 $ , nie mówiąc juz o tym że skąd oni wzieli by coś takiego
Napisano

Witajcie !!

To są 810-tki które są do sprzedania w Estonii.

www.geocities.com/anthonywade666/

Wyglądają na całe i zdrowe !!! :D
Pzdr
Rufus

Napisano
Puściłem maila do własciciela Tiger`a aby podesłał fotki i filmiki. Jak coś dojdzie to nie omieszkam się pochwalić :))
Jak sa 810-tki to może i jest Tygrys, Pantera i inne ciekawostki.
A do Tygrysa jest skrzynia z nowym silnikiem i druga z nowymi cześciami zamiennymi :D
Pzdr
Rufus
Napisano
Witajcie
Mój mail również wrócił - brak adresata.
Coś zapachniało lipą. A miało być tak pięknie, Tygrysem za miasto... Łza się w oku kręci... ze śmiechu !!

Rufus
Napisano
Nie wiem czy koledzy zauważyli ale:
- z tego co jest napisane to tego Tygrysa i Pantere sprzedaje gość, który ma na sprzedaż te OT 810 (jest przecież zdjęcie) więc chyba może być wiarygodny;
- są podawane dwa różne e-maile (anthony_wade@hotmail.com
stockholm@sparkideaconsulting.com) czy na oba próbowaliście;
- drugi z adresów mailowych, numery telefonu i faxu (może spróbować kontaktu tę drogą) świadczą, że gość urzęduje w Szwecji.
Napisano
Swego czasu na e-bay'u można było kupić Hetzera" na chodzie za, o ile dobrze pamietam, 100.000 baksów. No ale tamta oferta była jak najbardziej prawdziwa.
Hellcat
  • 10 months later...
Napisano
mam może ktoś namiar na 810 do kupienia w Czechach?
Napisano
Z tą ceną za OT-810 w Czechach to ktoś przesadził, albo proponuje zwłoki.
Ja sprowadziłem OT koledze z Łodzi 3 lata temu i kosztował 11 000 DM, był w super stanie. Teraz Czesi chcą go odkupić.
Normalna cena w Czechach za OT w rozsądnym stanie to 250 tyś. koron (ok. 40 tyś zł). Jasne że można trafić okazję, lecz okazje nie kształtują cen rynkowych, nie warto słuchać informacji że coś kosztuje tam, tyle a tyle", jeśli znasz kogoś kto chce sprzedać za konkretną sumę to podaj namiar, a podawanie takich informacji tylko mąci.
Napisano
Ferret oczywiście również, Vat trzeba zapłacić.
Zgodnie z przepisami, trzeba mieć zezwolenie na sprowadzenie poj. który ma np. opancerzony zbiornik paliwa, uchwyty optyki, uchwyty broni, pancerne płyty boczne, itp. czyli właściwie każdy pojazd bojowy.
Napisano
Dzisiaj dzwoniłem do celnika i powiedział że jaśli ma opinie od konserwatora że to to pojazd zabytkowy lub kolekcjonerski to niema problemu opłata tylko VAT.
Napisano
Dziękuję za informację. Lewy" czy można prosić o fotki, bo chyba jesteś jedynym właścicielem Ferreta (która wersja?) w Polsce.
Widziałem go ze 4 lata temu w Nowej Zelandii, od tego czasu to mój ulubiony typ;))
Co mnie martwi, z tego co widzę, ceny Ferretów na rynku chyba cały czas rosną:((
Napisano
kol. Rafale
Proponuję pojawić się na granicy ze sprzętem pancernym, to zobaczysz jak zareaguje kierownik zmiany, często interpretacja przepisów w oddziale celnym i na granicy jest zupełnie inna.
Przepisy jasno określają na import jakich towarów jest wymagana koncesja, przepisy dot. zabytków są w tym przypadku podrzędne i nie dotyczą sprzętu wojskowego.
Powiedz celnikowi że sprzęt który zamierzasz importować jest opancerzony, posiada mocowania broni i optycznych urządzeń celowniczych to zobaczysz jak wtedy zareaguje.
Mogę Cię zapewnić że w tych przepisach (już nie pamiętam numerów dziennika) nie ma mowy o zwolnieniu z koncesjonowania poj. zabytkowych.
Napisano
Dzięki!! Czekam na fotki.
Niestety aktualnie nie mogę sobie pozwolić na takie wydatki, więc jeszcze Ferret musi poczekać. Choć cena jest faktycznie bardzo atrakcyjna.
A jak jest z rejestracją i dopuszczeniem Ferreta do ruchu, ewentualnym prawem jazdy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie