VanWorden Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Raned - cały widz polega na tym żeby szukać jak najtańszych opcji i zakupy w Wielkiej Brytanii nie stanowią tu wyjątku;)W ostatnim numerze Treasure Hunting" w ogłoszeniach sklepów z wykrywkami ceny tej maszynki wahają się od 535, przez 650 do 740 funtów, więc rozpiętość baaardzo duża... Tak jak pisałem wcześniej - wysyłka często jest wliczona w koszta a ceny podlegają negocjacji.PozdrawiamVW
Raned Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Tyle, że większość Brytów nie chce wysłać wykrywacza do Polski, nie chce dać żadnego upustu i tylko czasami można się dogadać. Jeszcze nie wszyscy Polacy pracują w GB.
VanWorden Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 To akurat nieprawda. W każdym sklepie można negocjować cenę i nie ma najmniejszego problemu z wysyłką do Polski. Wiele firm, takich jak np. Joan Allen, wysyła wykrywacze do Polski bezproblemowo już od kilku dekad.PozdrawiamVW
Raned Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Z tym negocjowaniem to jest prosto jak jesteś na miejscu.Przykład: Chciałem kupić słuchawki Ratphones w WindyCityDetectors w USA. Cena słuchawek 123 dolary. Właściciel napisał może wysłać do Polski ale musi być to zakup powyżej 200 dolarów. No to piszę proszę jeszcze dołożyć Grey Ghosty (do odsprzedania). Odpowiedział owszem, ale cena wysyłki pięćdziesiąt parę dolarów. Przy takiej kwocie dochodzi już VAT i cło, co dałoby kwotę ok 1050 zł z opłatą karty kredytowej. Zakładając, że mógłbym takie Grey Ghosty sprzedać w Polsce za góra 320 zł to moje Ratphones kosztowałyby powyżej 700 zł. Lepiej się obejść smakiem.
terenowiec69 Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 A próbował Raned korzystać z czegos takiego jak Polamer?
VanWorden Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 To może się tyczyć amerykańskich biznesów, które w ogóle często dziwnie podchodzą do Europy, ale nie spotkałem się z podobnymi problemami w UK. Nie wiem jak jest w innych krajach UE, ale w UK i tak są chyba najbardziej atrakcyjne ceny.PozdrawiamVW
dziki pies Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 chyba trzeci raz stukam.fajna sronka medy.cz naturismus
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.