mmsim Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Witajcie wybieram sie na sobotni MWB i mam kilka pytań ponieważ nieznalazłem odpowiedzi na stronkach w internecie.Jade pociągiem z trójmiasta i gdzie wyśiąść żeby było bliżej Łódz Kaliska czy Farbyczna ?jak sie dostac z dworca na tą impreze czy kursuja tam jakieś autobusy,o której warto być i czy sporo jest wystawców z miliatarką interesuje mnie ekwipunek niemiecki.Pozdrawiam i licze na odpowiedz
klaus Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Jezeli masz możliwosc wyboru, to blizej jest z Kaliskiej , własciwie dwa przystanki tramwajowe, choc z przesiadką ;)Dla zwiedzających kupujacych giełda jest otwarta od 8.00 i zwykle jest to przestrzegane. Militaria są , choc jakie , bede wiedział po imprezie ;)
maciej Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Witam. Jakbyś mial jakiś problem to pytaj o Halę Sportową.Jakbyś szedł na pieszo - przez park to przy okazji zobaczysz cmentarz wojenny.Pozdrawiam.
mmsim Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Witama możecie podaćjakim tramwajem trzeba jechac nr. lini.Czyli przed godz. 8.00 nie wejde na teren giełdy???
maciej Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Zajrzyj tutajhttp://motoweteranbazar.pl/mwb/index.htmlPozdro
Garfield Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 No napisalibyście coś konkretniej o dojeździe.Ja byłem co prawda w maju ale samochodem. A w sobotę wybieram się pociągiempzdrGarfield
jagoda Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Z dworca Łódź Kaliska tramwajem lini 10 lub 14 1 przystanek (słownie jeden) lub lini 8 tez jeden przystanek, z tym że do przystanku 8 jest troche dalej. potem wysiadasz pod wiaduktem wchodzisz po schodach na góre i w prawo otem w lewo i jeszcze raz na gore, jestes na przestanku 15, 46. Przesiadasz się w 15 lub 46 i jedziesz jeden lub 2 przystanki w zależności od tego czy chcesz dojść(1) czy się wracać(2) pod hale.Powrót na dworzec tą samą drogą.HAle zobaczysz po lewej stronie. Z resztą nie sposób nie zuważyć.Ewentualnie jest tez autobus linii 50 którym dojedziesz bez przesiadek chyba 4 przystanki ale on rzadko jeżdzi (zdaje się ze raz na godzine).pozdr. MJ
mmsim Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 sprawa dojazdu jasna-piękne dzięki ,do Soboty!!!!!
bolas Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 jakby ktoś wysiadał jednak na Fabrycznym (dworcu) to autobus 57" i wysiadka koło Katedry na ul.Piotrkowskiej. Póżniej na pieszo jakieś 400 m na zachód - wielka" Hala Sportowa a przed nią na cokole Mig 21. :)
Boruta Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Pieszo z kaliskiej, jakieś 20 minut. W lewo, do Żeromskiego i potem w prawo, po lewej stronie będzie hala sportowa.Pozdrawiam
obert8 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 do Garfielda majowy MWB byl na stadionie na ulicy Teresy ten styczniowy jest w hali sportowej
Mirass Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam.A może ktoś wie jak dojechać samochodzikiem z Warszawy.Główna drogę znam ale jak dalej?Mirass
Garfield Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Dzienki Dzienki DzienkipzdrGarfieldps. obert8 wiem ale wtedy i tak tatuś prowadził więc niewiele trasę pamiętam
Garfield Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Jeszcze jedno pytanko: O której najlepiej tam wpaść z samego rańca czy raczej koło południa?pzdrGarfield
frost Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Z samiutkiego ranka. Najlepsze fanty można wyciąć kiedy sprzedawcy dopiero instalują się na stoiskach.
miq Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Witam Dopiero wrocilem z hali siedzialem tam od 8 rano :))))Bedziecie podziwiac jutro co zbudowal 28pSK. Strasznie duzo roborty ale jaki efekt :)))))))))Pozdro miq
Zbrocha Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 Własnie wrocilem z Łodzi. Bylem tam pierwszy raz i bardzo sie rozczarowalem. Gdyby nie grupy rekonstrukcyjne to ta impreaz dla militarystow to lipa!!! Tak naprawde orygina;lnych fantow z II wojny bylo co kot naplakal i sprzedawali je starzy znajomi z Warszawskiego Kola. Ale szacuneczek dla grup reko, kawal dobrej roboty i naprawde fajnie bylo na was popatrzec. Poza grupa Piechoty Morskiej USA na swiatecznejkolacji w Wietnamie. Troche chyba nie skumalem ideii tego wystepu,wygladali jak banda chippendalesow!!! PozdroZ.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.