wons Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 raczej ciety chyban z polowego LSch. nie spotkałem się z takim modelem hełmu Lusftsch.niedawno był podobny jako hełm spadochroniarzy I wojennych,i nie ukrywam na brak kupców nie nazekał :)pozdr.
Czarek Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 tg 13-a nie zostało Ci może kilka ze starych czasów kolekcjonowania hełmów??-może chciałbyś się ich:pozbyć/oddać/sprzedać/zamienić-jakby co-daj znać-offczarek7@wp.pl
tg13 Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 wszytsko poza polskimi wz. 31 wysępił ode mnie kumpel z którego własnie kolekcji pochodzą powyższe hełmiki
mis Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 czy jakis fals zastanawiam sie nad kupnem
Frozzer Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 o moj boze, stary, nie wierz we wszystko co jest napisane, szczegolnie na aukcjach ALLEGRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mis Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 spoko pytam wlasnie bo mi cos nie pasuje a na aukcji nie jest napisane ze to m38 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39439323ale z jakiego to jest przeróba
mis Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 spoko pytam wlasnie bo mi cos nie pasuje a na aukcji nie jest napisane ze to m38 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39439323ale z jakiego to jest przeróba
Czarek Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 no właśnie-z czego to zrobione jest?bo mi kojarzy się tylko z obciętą górą od 2 lub 3 częściowego gladiatora...
mis Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 raczej 3 czesciowy ale nie ma otworów wentylacyjnych
michalczewski Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Helm bojowy luftshutsu".To te bardzo zblizone do helmow bojowych. Jedyna roznica to ta perforacja nad oslona karku"
mis Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 czy mówisz o tym hełmie ale na tamtej fotce nie ma otworów wentylacyjnych
mis Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 czyli ciety czy taki był ? bo ja sie nie spotkałem z takim
tg13 Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 Witam wszystkich!!!!!!!!!!tak się składa że przed jakieś 10 laty byłem jednym z pierwszych włascicieli tego hełmu:)poważnie !!- tylko jak ja go sprzedawałem w czasach gdy nie było jeszcze allegro za groszę kumplowi był to jeszzce Luftschutz niemiecki, niekompletny ale Luftschutz, nie był wtedy tak ślicznie doczyszczony i nie nabawił się jeszcze orginalnych przestrzelin z wojny".Od jakiegoś czasu obserwuję jego karierę na allegro i niemogę wyjść z podziwu dla mojego" hełmu jak się wybił!!!!!!!zrobił niezłą karierę!!!:)jestem z niego dumny gdyz nie wróżyłem mu żadnej przyszłości, co najwyżej na złomowisku...W tym miejscu pragne pogratulować wszystkim jego dotychczasowym nabywcom i przyszłym kupującym-macie niesamowitą wiedzę i dużego lenia. Na prawie wszystkich aukcjach kolejni sprzedający zamieścili fotki ze wszystkich stron gdzie wyraźnie widać że ze spadochroniarzemn tem hełm ma niewiele wspólnego i nikt wprost nie twierdził że za taki ma uchodzić-to pozostawiono Waszym domysłom:)Z kilkoma sczęsliwymi nabywcami rozmawiałem poprzez maile i przyznawali że różnice dostrzegli dopiero po odpakowaniu paczki:)pozdrawiam tg 13
tg13 Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 tak wyglądał ten hełm gdy go wyprodukowano-przedstawiłem trzyczęściowego ( a nie dwuczęsciogo chociaż ten też by pasował) gdyż z tego rejonu skąd pochodzi hełm wychodziły same trzyczęściowki własnie w takim malowaniu- charakterystyczne dwie rozetki(gdzie takie w spradochroniarzu??) i cztery nity.
maxikasek Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Słyszałem o fachowcach", którzy robia spadochroniarzy przy pomocy obrabiarki mechanicznej.
mis Napisano 15 Styczeń 2005 Autor Napisano 15 Styczeń 2005 witaj tg 13zdjecia hełmu rozjasniłem bo na tamtych nic nie widac na początku dałem sie nabrac aczkolwiek rant tego hełmu mi nie pasował i ze jest od góry owalny nie okrągły stąd wątek i pytanie wychodziły same trzyczęściowki" nie wyszłaby jedna dla mnie jeszcze takiego nie mam a u mnie wychodzą tylko łuski :( których akórat nie zbieram.pozdr
Pytanie
mis
jak w temacie ja mam wątpliwości ?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.