Skocz do zawartości
  • 0

pilne czy to m38

mis

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
raczej ciety chyban z polowego LSch. nie spotkałem się z takim modelem hełmu Lusftsch.
niedawno był podobny jako hełm spadochroniarzy I wojennych,
i nie ukrywam na brak kupców nie nazekał :)
pozdr.
Napisano
tg 13-a nie zostało Ci może kilka ze starych czasów kolekcjonowania hełmów??-może chciałbyś się ich:pozbyć/oddać/sprzedać/zamienić-jakby co-daj znać-offczarek7@wp.pl
Napisano
spoko pytam wlasnie bo mi cos nie pasuje
a na aukcji nie jest napisane ze to m38 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39439323
ale z jakiego to jest przeróba
Napisano
spoko pytam wlasnie bo mi cos nie pasuje
a na aukcji nie jest napisane ze to m38 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39439323
ale z jakiego to jest przeróba
Napisano
Witam wszystkich!!!!!!!!!!

tak się składa że przed jakieś 10 laty byłem jednym z pierwszych włascicieli tego hełmu:)poważnie !!- tylko jak ja go sprzedawałem w czasach gdy nie było jeszcze allegro za groszę kumplowi był to jeszzce Luftschutz niemiecki, niekompletny ale Luftschutz, nie był wtedy tak ślicznie doczyszczony i nie nabawił się jeszcze orginalnych przestrzelin z wojny".
Od jakiegoś czasu obserwuję jego karierę na allegro i niemogę wyjść z podziwu dla mojego" hełmu jak się wybił!!!!!!!zrobił niezłą karierę!!!:)jestem z niego dumny gdyz nie wróżyłem mu żadnej przyszłości, co najwyżej na złomowisku...

W tym miejscu pragne pogratulować wszystkim jego dotychczasowym nabywcom i przyszłym kupującym-macie niesamowitą wiedzę i dużego lenia. Na prawie wszystkich aukcjach kolejni sprzedający zamieścili fotki ze wszystkich stron gdzie wyraźnie widać że ze spadochroniarzemn tem hełm ma niewiele wspólnego i nikt wprost nie twierdził że za taki ma uchodzić-to pozostawiono Waszym domysłom:)Z kilkoma sczęsliwymi nabywcami rozmawiałem poprzez maile i przyznawali że różnice dostrzegli dopiero po odpakowaniu paczki:)

pozdrawiam tg 13
Napisano

tak wyglądał ten hełm gdy go wyprodukowano-przedstawiłem trzyczęściowego ( a nie dwuczęsciogo chociaż ten też by pasował) gdyż z tego rejonu skąd pochodzi hełm wychodziły same trzyczęściowki własnie w takim malowaniu- charakterystyczne dwie rozetki(gdzie takie w spradochroniarzu??) i cztery nity.

Napisano
witaj tg 13
zdjecia hełmu rozjasniłem bo na tamtych nic nie widac na początku dałem sie nabrac aczkolwiek rant tego hełmu mi nie pasował i ze jest od góry owalny nie okrągły stąd wątek i pytanie wychodziły same trzyczęściowki" nie wyszłaby jedna dla mnie jeszcze takiego nie mam a u mnie wychodzą tylko łuski :( których akórat nie zbieram.
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie