Skocz do zawartości

GRUPA KALISKO - OSTROWSKA cz.IV

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 330
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam.
Czy za tydzień,to Ci tam znać koło piątku.Jak już będę wiedział,czy udało mi się zrobić wszystko co zaplanowałem na ten tydzień.
Właśnie jestem po rozmowach z panią konserwator z Sieradza(bardzo miła młoda kobieta).Dokonała oględzin naszego znaleziska,wypełniła papierki i zrobiła dokumentację fotograficzną.Nawet jej się podobało,ale nie za bardzo wiedziała,co to za typ i musieliśmy podpowiedzieć,że SdKfz 251.Teraz pozostało już tylko przetransportować z mojego podwórka do muzeum i tak jak pisałem w jednym z moich wcześniejszych postów-dokończyć splantowanie terenu.
Pozdrawiam.
Passy

Luca.Nic straconego.Mam jeszcze namiary na dwa miejsca.Jeżeli rozpoznanie to potwierdzi,to może będziesz mógł być następnym razem.Napisz mi na priva,czy znalazłeś jakieś materiały o walkach w interesującym nas obszarze?Co do kół pułkowych,to szkoda,że zostały rozwiązane,ale może jakieś materiały można znaleźć(zakupić lub skserować).
Serdecznie Cię pozdrawiam.
Passy

Passy ja mam przechlapane ;(uuuuuuuu ,Luca wsiadaj w najblizszy aerofłot i wracaj do macierzy :) a tak powaznie jak cos bedzie planowane to wrzucimy ci na maila i jak bedziesz mógł to przyjedziesz.
pzdr.omi30

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie