malaszewiczanin Napisano 10 Styczeń 2005 Autor Napisano 10 Styczeń 2005 Gdzie koło Białej Podlaskiej mozna coś ciekawego znaleźć?
jacenty2004 Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 Ale czego Ty szukasz? bo ja tam zgubiłem kiedyś zapalniczkę to jakbyś znalazł to się polecam
SWaldek Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 Chyba się nie spodziewasz ,że ktoś wskaże konkretne miejsce. Tych niestety mie ma wiele, ale trzeba szukać, rozmawiać,a przedewszystkim bywać w terenie i konfrontować to wszystko z materiałami na mapach w starych dokumentach. Czasami przez przypadek i w zupełnie niespodziewanym miejscu można trafić cos ciekawego np. guzik napoleoński lub grosz gdański, albo kilkanaście podków.Krąży tu także kilka opowieści, mniej lub więcej prawdziwych, ale dopuki nie doczekają się urzeczywistnienia doputy będzie o czym myśleć i mieć nadzieję na odnalezienie prawdziwych skarbów, czego życzęPs. jacenty" czy zapalniczka nie była czasami czerwona?Pozdrawiam
malaszewiczanin Napisano 10 Styczeń 2005 Autor Napisano 10 Styczeń 2005 Szczerze mówiąć w dziedzinie szukania jestem całkowicie zielony. Ten temat utworzyłem aby może coś się sie dowiedzieć. Kiedys mój dziadek znalazł monetę carską z orłem z dwiema głowami, dośyć dużą i chyba z miedzi. Znajdowne są czasami pociski z czasów II wojny swiatowej.Kiedyś w Terespolu przez przypadek coś ciekawego znalezionohttp://www.mgterespol.republika.pl/miasto/ciekawostki.html o Białej też są ciekawe historie ale czy prawdziwe?http://slowopodlasia.pl/index.php?b=99&messageID=4198&parentID=0
malaszewiczanin Napisano 10 Styczeń 2005 Autor Napisano 10 Styczeń 2005 nie, to był kolor miedziany, a poza tym była mało czytelna
cortez Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Bywałem tam bywałem i goldy też wyciągałem... :)
maxim026 Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 malaszewiczaninie jestem w posiadaniu paru ciekawych mapek z 1918r. paru z 1937 , wiec miejsc jest nawet sporopoczytaj sobie knige pt.Zarys historji wojennej 34pp, to dowiesz sie o paru ciekawych miejscach ,a jak chcesz cos wiecej to napisz na e-mei. pod wygoda byly walki kolo swor w worgulach na grabarce itp,i td, pozdrawiam
maxim026 Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 cortez a gdzie bywales po ten gold;)))) ???????????????????????????????????/ moze uchylisz rombek tajemnicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.