the_tuna Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 mauser i hełm zostały zniszczone przez odłamki po pocisku który wpadł do okopu.....kalmra SA trafiona na zamarzniętym bagienku....dużo korzeni, zmarznięta ziemia i dlatego wygląda tak jak wygląda....kolega płacze do dziś:Ppozdrawiam ...Jutro kolejne fotki...(trzeba to jakoś dawkować-w końcu jest zima:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 może tu będzie wyrażniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 wątek podupadł. Przedwczorajsze foto, dziś już śnieg nas zasypał. U gościa na podwórku zostawialiśmy samochód. Wszystko to rozbija na złom... Szkoda gadaćpozdr i owocnych poszukiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 koalicyjka oficerska ss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 Świeże fanty? Gratulacje! U mnie za żadne skarby nie da się kopać - 20 cm pokrywy śnieżnej i mróz. Trzeba czekać do wiosny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 wczorajsze . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 Moneta 3 Groshen gr herz posen 1816 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 Może mi ktoś rozszyfrować co to za monetka.Z góry dziękuję.Trafiłem jeszcze fajne widły ale zdjęcie ich chyba nikogo nie zaciekawi hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Mnie zaciekawi he he.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Hehe, w tej chwili zdjęcia nie mam :D ale mogę Ci je opisać:) są duże metalowe i mają 3 widełki , ogólnie bardzo masywne. heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 może to nie widły...tylko kaszubski karabin maszynowy, w skócie kkm....naprawde świetna broń..jeden strzał a trzy dziury:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 heheh, dobre, ciekawe czy trzeba mieć na to pozwolenie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Moneta Ksiestwo Poznanskie, byla juz na forum poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarny Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Witam. do kolegi kudłatyHD .Jak cie interesuje dokładny opis to prosze bardzo-moneta 3groszowa Wielkiego Ksieństwa Poznańskiego były wypuszczane w latach 1816-1817 ,nakład jest nie znany śr.25mmm Cu 7,4g PozdBłażej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 witam 13 lutego wybrałem się na mały spacerek z wykrywaczem i po 2 godzinach walki z zamarzniętą ziemią wyrwałem jej takie fanciki.foto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 foto 2orzełek z czapki policjanta wczesny wzór brak wąsów i skrzywienie z prawej strony wieńc. Czy warto to jakoś prostować czy lepiej zostawić tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 foto 3czy ktoś wie co to za rybka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 foto 4 Guzik Pruski i krzyż z napisem: M.V. BRIEG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 foto 5częsć menażki i łyżeczka.Jak widać menazka w stanie miernym, ale widoczne na niej wydrapane nazwisko właściciela Ramroth, Romroth czy jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Dzięki Militarny za info. Chętnie ją na coś wymienię:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Witam.Jesli chodzi o ta rybke-obstawiam,iz jest to blystka podlodowa.Kiedys musiala byc z hakiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 WitamWrześniowa lornetka.Niestety bez futerału.Bez paska itp..Nie jest to wykopek.Ale trafienie azarowe".Odkupiona na bazarze od pewnego ...no powiedzmy gościa który był w iezłym" stanie w miejscowości Morąg na mazurach. Cena 30 zł.Okazuje się że nie tylko na Kole w Warszawie można także coś dobrego" i taniego trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 Tu widać producenta - Kolberg i Ska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.