Boruta Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Sebula, czy to jest polski mauser?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Boruta, nie mam pojęcia jaki on jest jest on na forum identyfikacja może się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz204 Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 sebulaa,co to jest na ty drugim zdjęciu, w dolnym lewym rogu? znalazlem takie dwie sztuki.chuba to jakies zamki ale od czego..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simon07 Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Te zameczki to MG34 lub 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 część zamka jest od mg 34....witam wszystkich...padł mi ostatnio komp...narazie zbieramy materiały:)ostani raz przed atakiem zimy wybraliśmy się z Bodrylem i trafiliśmy po blaszce ja kriegs marine a Bodryl kodowaną -żołnierza 530 pułku grenadierów,potem na dobicie wyskoczył mauser i karabin berthiera,oprócz tego jak zwykle kieszenie pełne różnorakich cześci i złomu..teraz czekamy aż śnieg zejdzie..ale ..hmm...co jest troche martwiące od poniedziałku podobno znowu ataki zimy:(blaszki były na forum identyfikacji...ale postanowiłem jeszcze raz je wrzucić,tym razem tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 kodowana Bodrego...numer żołnierza 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 i tył z runą odal -czy jest to marynarz z Prizn Eugen"??hmmm niestety niewiadomo,wiadomo natomiast że jest to juz druga blaszka z takim znaczkiem jaka widział Pan AR :)pozdrawiam serdeczniechinczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viscam Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Sebulaa ten mauser to raczej niemiecki sądząc po bączku (jeśli jest tłoczony z blachy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viscam Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Sebulaa ten mauser to raczej niemiecki sądząc po bączku (jeśli jest tłoczony z blachy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 ..Frozzer.Wszystkie przedmioty pochodzą z krótkiego odcinkaumocnień ziemnych i zostawili je chłopcy z H.G.W pobliżu odznaki znalazłem też przestrzelona papierośnice.Być może miał ktoś szczęście..lub nie choć ,kulka, wyszła bokiem.Odznaka,blacha jak zreszta reszta przedmiotów cieszą,to moje pierwsze trafienia po H.G.Pozdr.A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 ... po otwarciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 ... i z boku.Pozdr.A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michałł Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 murzyn ale fartowny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Janusz 204 tak to zamki od mg 34 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Viscam tak to mauser 98 k pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Zastanawia mnie zdjęcie garłacza trochę wyżej.Czyżby komuś się zapomniało załadować ślepy nabój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 a czy to nie jest przestrzen na muszke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 michałł gratulacje super fant... mi też marzy znaleźć empiszona w takim stanie... czy mógł bym prosic o wiecej fotek tego wykopka na e@mail?? GRATULACJE ( A już myślałem ze znalezienie mp jest niemożliwe :D ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Chodzi mi o długość lufy".Wygląda na 1/3 pierwotnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 a to fakt...nie zwróciłem uwagi bo na pierwsze zdjecie patrzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Co do garłacza, to czy ta lufa" nie była wkręcana w tą część widoczną na fotce? Przynajmniej tak mnie się widzi patrząc na mój garłacz. Ale i tak wylot wygląda na rozsadzony. Zresztą trudno dyskutować po 2 fotkach. Może by nz dał jeszcze jakąś fotkę tego garłacza?pozdr. wons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Była wkęcana i owszem. Dół strony:http://inert-ord.net/ger03a/gerrg2/becher/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Witam !!!! A to dzisiejsze nasze znaleziska. Razem z kumplem trafilismy takie oto cuda :) . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 i nastepne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 , no i najcenniejsze znalezisko!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.