Gość Napisano 5 Styczeń 2003 Napisano 5 Styczeń 2003 Na wstępie, w nowym sezonie łowieckim chciałbym życzyć wszystkim kolegom poszukiwaczom, wymarzonych trafień. W kwietniu 01 kupiłem wykrywacz Bounty Hunter Traker IV.Choć zakup był zupełnie przypadkowy jestem z niego bardzo zadowolony.Czytając Wasze linki odnośnie sprzętu, okazuje się,że mogę być jeszcze bardziej zadowolony gdy zmienię sprzęt.I tu zaczynają się schody co wybrać.Wiem,że to zależy od tego co chcę szukać.Mieszkając w Gd.- Oliwie sporo chodziłem po leśnych ścieżkach ale i po okopach.Tak więc nowy sprzęt powinien być lekki jak Traker(może lżejszy?)oraz posiadać dyskrymin. tonową,powinien pracować na kilku częstotliwościach jak Minelaby a co najważniejsze kosztować ok.2500 PLN. Nie odsyłajcie mnie do ofert producentów, chodzi mi o zdanie użytkowników. Z góry dziękuję.
Theo Napisano 5 Styczeń 2003 Napisano 5 Styczeń 2003 WitamTakże używałem Trackera IV. Dobry sprzęt. Naprawdę lekki ( i to chyba podstawowa zaleta Bounty Hunterów).Jeśli szukasz lżejszego to niestety nie znajdziesz. Lepszy napewno. Propnuję Minelaba. Dobry sprzęt w umiarkowanych cenach (np. Musketeer), ale trochę ważą. Ze swoim na początku nie mogłem chodzić dłużej jak 4 godziny.Napewno znajdziesz jeszcze innych producentów którzy mają lepiej wyważony sprzęt z którym się wygodnie chodzi, ale myślę że większość bedzie zdecydowanie lepsza od Trackera IV.Proponuję Minelaba Musketeer.
Gość Napisano 5 Styczeń 2003 Napisano 5 Styczeń 2003 Dzięki za podpowiedź.O Musketerze myślałem już rok temu ale zrezygnowałem z powodu braku onów"i w porównaniu z Trackerem zbyt dużej masy.A przy okazji, jak ustawiasz swą maszynę - ja mam na dyskrymin. tonowej, do tej zwykłej" nie mogę się przekonać.W ogóle zastanawiam się czy warto zmienić sprzęt.Jak napisałem mam dobre wyniki.Zastanawiam się tylko czy nie zostawiam czegoś poza zasięgiem. Jeśli masz jakieś pytania do mnie odnośnie tego sprzętu i osiągów to bardzo proszę. Irek.
Gość Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 Witam,Moich dwoch kolegow-poszukiwaczy ma Trackery IV i wiem, ze jak na te cene to wykrywacze sa bardzo dobre. Nie mniej, gdy ja kupilem wspomnianego juz Musketeera, prawie zawsze jestem krolem polowania" :) Fakt, ze Minelab ze 2x ciezszy, ale gdy dziewczyny zobacz te bule na prawym ramieniu... ;))) Ciezszy wykrywacz lepiej sprawuje sie na zarosnietych lakach, czy rzysku. Z BHunterem za bardzo nie pochodzisz po krzakach.
Gość Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 Ja osobiście polecam coś z Tesoro. Sprzet suuuuuuuuuuuuuuper!!!! Lekki i ma ekstra osiągi. Do nabycia w Gdyni:]
k-szela Napisano 6 Styczeń 2003 Napisano 6 Styczeń 2003 Tak TESORO jest niezłe mam model eldorado i jest w nich coś jeszcze co je wyróżnia od innych zobacz sam www.tesoro.com lub www.strony.wp.pl/wp/denar7
vonadamski Napisano 11 Styczeń 2003 Napisano 11 Styczeń 2003 Witam!!!Minelaby sa ciezkie i drogie ale moim zdaniem bardzo dobre. Ja mam M.E.XS i nie pasi mi tylko ta cena:(Z powazaniem vonadamski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.