Skocz do zawartości

Czym można polerować łuski ??

DjOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakich domowych sposobów i specjalnych preparatów się
używa do polerowania łusek , odrdzewiania , odśniedzania itp.
Napisano
Odkrycie dnia-choć zaobserwowane nie na łusce ale na mosiężnym hełmie strażackim-ale zasada chyba taka sama-taki usfyiony hełm polewamy ajax żelem do łazienek-taki niebieski,zostawiamy na 5-15 minut potem spłukujemy woda i przecieramy ajaxem w proszku-ja obecnie mam proszek wybielający-ale wiem że ten cytrynowy też jest bardzo dobry:)i wtedy błysk na 102:)ps.poprzednio używałem do nabłyszczania samego proszku-ale to czasochłonne!
  • 4 weeks later...
Napisano
Ja robię tak:
Wrzucam takie znalezisko w roztwór kwasku spozywczego i wody i trzymam w nim jakiś czas, aż puści bród. Nastepnie wiertarka i płyn Kiwi do miedzi i mosiądzu = Cieszymy się z efektów.
Napisano
A ja nie poleruję łusek do złota...wyglądają wtedy kiepawo...takie nówki...eee....moja metoda jest prosta-Zmywak stalowy do naczyń...wycierasz syf z łusek ładnie wyglądają,jak sie dobrze wyczyści to się błyszczą ale nie są złote...widać starość.Metoda mechaniczna,troszkę czasu wymaga ale efekty są super.Pozdrówka
Napisano
Też sie przejechałem na czyszczeniu łusek na złotko, naprawde kiepsko wyglądają, oczyszczam tylko powierzchownie tak aby było widac bicia i aby nic z nich sie nie sypało. Wogóle to nie jestem zwolennikiem zbytniej ingerencji w naturalny wygląd fanta, ale każdy robi to co lubi. Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie