Monti Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 Witammam łuskę od pocisku z I wojny.Problem jest w tym,że rdza na niej jest przeogromna i dość gruba.Chciałem elektrolizą,ale ma ona aż dwa mosięzne pierścienie na sobie w dobrym stanie.Podejrzewam,że elektroliza oczyści rdzę,ale mosiądz uszkodzi.Próbowałem szczotką drucianą ale to jak walka ze słońcem na pięści:(pomocy,bo mi fant całkiem rdza zeżre.pozdrawiam w ten wigilijny wieczórWesołych ŚwiątMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 Czyscilem w elektrolizie bagnet mauser 71 z mosiezna rekojescia i nic jej sie zupelnie nie stalo. Wiec i u Ciebie nie powinno byc problemow. Aha, tylko roztwor do elektrolizy mialem zrobiony z wody z sola kuchenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2004 dzięki,jutro zabieram sie za oczyszcaanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 Monti, jak czyszczenie się udało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 No to Kiler kotleta odgrzałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 powinni dawać kartona za takie bezsensowe odgrzewanie kotletów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.