Monti Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Napisano 24 Grudzień 2004 Witammam łuskę od pocisku z I wojny.Problem jest w tym,że rdza na niej jest przeogromna i dość gruba.Chciałem elektrolizą,ale ma ona aż dwa mosięzne pierścienie na sobie w dobrym stanie.Podejrzewam,że elektroliza oczyści rdzę,ale mosiądz uszkodzi.Próbowałem szczotką drucianą ale to jak walka ze słońcem na pięści:(pomocy,bo mi fant całkiem rdza zeżre.pozdrawiam w ten wigilijny wieczórWesołych ŚwiątMonti
Kiler Napisano 25 Grudzień 2004 Napisano 25 Grudzień 2004 Czyscilem w elektrolizie bagnet mauser 71 z mosiezna rekojescia i nic jej sie zupelnie nie stalo. Wiec i u Ciebie nie powinno byc problemow. Aha, tylko roztwor do elektrolizy mialem zrobiony z wody z sola kuchenna.
Monti Napisano 26 Grudzień 2004 Autor Napisano 26 Grudzień 2004 dzięki,jutro zabieram sie za oczyszcaanie :)
Hebda Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 powinni dawać kartona za takie bezsensowe odgrzewanie kotletów..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.