Skocz do zawartości

Rybnik 1939

saper1939

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To co piszecie o szpitalu jest bardzo ciekawe. Jeżeli komuś bardzo zależy na poznaniu ciekawostek tego obiektu, bo o kopaniu pewnie nie będzie mowy, można wystosować pismo w imieniu PF do dyrekcji szpitala. Oczywiście po uprzednim poinformowaniu władz stowarzyszenia i uzyskaniu zgody. Wtedy wyznaczone osoby opiszą ciekawostki, popstrykają foty i zrobimy artykuł.....
Pozdrawiam
PS
Ślady walki są widoczne jeszcze na ścianie kamienicy przy ul Kościuszki, jadąc od świateł po lewej...
Gdzieś trzeba gromadzić te informacje, kiedy spotkanie w sprawie serwera, bloga lub innego rozwiązania ?
  • Odpowiedzi 339
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
moze najpierw pomyslmy o jakiejs republice czy podobnym czyms. Bedziemy mieli konkretny material i chetnego do zarzadzania tym czyms- cos moze wykupimy lacznie z domena.
Moja propozycja- dokumentujmy co sie da!
Napisano
witajcie prosze wybaczcie moja nieobecnosc na forum ale sam nie wiem co dopisac naprawde idzie tu sporo poczytac caly czas sledze forum pytanie do aw68 czy ty cos wiesz o zgromadzeniu PF miało sie odbyc w grudniu??? stronka internetowa o rybniku to super pomysł na zimę kiedy to nie będzie szło przy schronch działac aw68 co robisz w sobote rano jest swieto ja bym mial troche czasu moglibysmy skoczyc na rybnik w jakies ciekawe miejsca i pocykac troszke fotek?????? POZDRAWIAM
Napisano
o zgromadzeniu PF jeszcze nic nie wiem , ale się dowiem ...:-)), co z sobotą ? jeszcze nie wiem , mnie się marzy jechać do Zabrza zobaczyć ten niemiecki obiekt...
Napisano
Wracajac do strony WWW. Zglaszam sie do pomocy jako admin. Sprzetowo rowniez moge wesprzec sprawe. Szczegoly mozemy omowic poza forum.
Przy odnowie bunkrow tez chetnie pomoge (o ile czas pozwoli).
Napisano
W miejscu gdzie dzisiaj stoi hipermarket na litere " byla baza transportowa ktora przejela budynki po mleczarni a ta od wojska- przedwojenny sklad broni i amunicji rybnickiego garnizonu.. Nie zostalo nic.
Jakos mnie to miejsce intrygowalo- bylem w srodku chyba 2-3 razy Niski strop, grube mury i ten budynek bramy. Wczoraj sie dowiedzialem co to bylo
Napisano
znowu mnie zaintrygowałeś - Niski strop, grube mury i ten budynek bramy. Wczoraj się dowiedziałem co to było ??? o czym piszwsz ? daj fote....
Napisano
Szukam gdzie jest w Rybniku las o nazwie gać- przy kazdej zadymie jaka byla w rybniku wojsko wycofywalo sie do niego- to jest ten miedzy zebrzydowicami a chwalecicami (gzel) albo beata- chlopaki wiecie cos?
Napisano
BRAWO dla was wszystkich.Wspaniały kawałek roboty.Mam pytanie;czy wiecie coś na temat dwóch grobów w lesie na trasie Żory-Kobiór ? (jeden zaraz za Kleszczowem,a drugi na wysokości hałdy KWK Krupiński) najprawdopodobniej leżą tam polegli żołnierze wycofujący się we wrześniu 39r.
Napisano
osobiscie nic nie wiem , ale radze zapytac
email: tychy@profort.org.pl
lub http://www.gos.fora.pl/index.php#bitwa2
AWo
Napisano

pozostałośc granicy Polsko - Niemieckiej ( Stodoły , Paproć ) przejazdem z auta dzisiaj zrobione ale trzeba sie tam wybrac i z bliska popstrykac....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie