julianni Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Wiem gdzie w poblizu Gorowa Ilawieckiego (tak tam gdzie jagdpanzer!) jest studnia. Kiedys stal tam dom mojej famili. W studni i miejscu gdzie kiedys stal chlew jest czego szukac. Dziadek mi wczoraj opowiadal. Tylko nie wiem jak sie za studnie zabrac. Czekam na pomysly. Moze jest ktos z okolic kto jest zainteresowany pomoca. W studni jest 5-6 szkopow dlatego nie wiem czy to ruszac. Ale broni tez jest sporo nie mowiac juz o wyposazeniu. Rodzina wrzucala tam wszystko o co szkopy mogly sie przyklejic. Czekam na info Panowie :)
Frozzer Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 nie zdziw sie ze ta studnia moze byc juz przeszukana, chlopaki z gorowa przeszukiwali mase studni przydomowych
julianni Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 nie moge powiedziec dlaczego, ale mam pewnosc ze w tewj jest to co pisze :)
Monti Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Dowiedz się wczesniej trochę o sposobach penetracji studni.Czasami w takich starych gromadza sie gazy na dnie i moze być to trochę ryzykownie bez rozpoznania.Słyszałem o kilku przypadkach zasłabnięć.pozdrawiam
Frozzer Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 poszukaj kamery, bylo o tym, post pt. moja studniówka":)
julianni Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 to dobre rady :) Ale nadal nie wiem czy jest ktos chetny. Podziele sie fantami bo troche ich bedzie. Wiem gdzie zostala zakopana (byly chlewik) skrzynka z mauserami szkopskimi ktora spadla kiedys z ciezarowki. A dla ciekawostki powiem ze niemcy w studni znalezli sie dzieki mojemu pradziadkowi ktory byl lekarzem Hehe glupie szkopy zaufac polskiemu doktorowi podczas wojny :P
ms Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 idealne miejsce na czerpanie wody celem zaspokojenia pragnienia, woda a szkpoie" a nawet piecu srednio mineralizowana> Podziele sie fantami bo troche ich bedzie.zalecam ostroznosc, ta pewnosc juz niejednego zgubila, lepiej mniej zuchwalczo stawiac tezy bo pozniej rozczarowanie mniejsze i ekipa ktora pojdzie po pewne" mniej bedzie tryskala pretensjami> Wiem gdzie zostala zakopana (byly chlewik) > skrzynka z mauserami szkopskimi ktora spadla > kiedys z ciezarowki.dziwne ze Niemcy przegrali wojne?Logistyka byla do d... a skrzynki same na zakretach dezerterowaly.Chyba tez wiedzialy ze sluzą zlej sprawie.:-)
danieloff Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Najwyraźniej twój pradziadek nie przestrzegał zasad etyki lekarskiej - nie chcesz chyba powiedzieć, że uśmiercił pieciu niemieckich pacjentów?
julianni Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 jako pacjentow mozna uznac dwoch. Reszta przychodzila wykonac wyrok smierci :) Dziadek wojne przezyl powiem tylko tyle hehehe
stedke Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 julianni przebojami" twojego dziadka bym sie tak nie szczycil....a jak przychodzili wykonac wyrok smierci pojedynczo?i on ich usmiercal?dziwne ze niemiecka zandarmeria sie o to nie doczepila jak zolnierze nie wracali z wizyty" u twojego dziadka...pozdrawiam
bocian1 Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Wyrok nie wyrok ale babrac się w ludzkich szczątkach dla paru nekrofancików.....nie wiem jacy to byli ludzie może kanalje ale ta studnia jest ich grobowcem może nich tak pozostanie,jeszcz trafią Ci się lepsze i czyste moralnie".Pozdr.
stedke Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 bocian1 a jak sie trafia trupa w okopie???czy tez bys zostawil fanty bo byly przy ciele?pozdrawiam
bocian1 Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 stedke- Napewno bym zostawił, i zgłosił, a fanty no cóż jeszcze żyję kiedyś trafię czyste.
kocur Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 moim zdaniem problem jest poważniejszy. Mam tu na myśli typa spod Wrocławia, co dostał ( albo dostanie) zawiasy za hełmy niemieckie wykopane z oznaczonego grobu.Opcja 1. Zgłaszasz na Policję albo do konserwatora. Obie instytucje nie mają hajsu więc to miejsce oznaczą i każą czekać na ekspertyzę. A Ty jesteś spalony w okolicy bo w zasadzie się ujawniłeś. Nie daj boże jak okaże się lipa - wtedy to naprawde jesteś spalony - obciach jak cholera ;-)Opcja 2. Nie zgłąszasz - kopiesz. Jak znajdziesz coś wychodzisz na hienę cmentarną. Szczerze nie zadzdroszczę Ci sytuacji.Sam nie wiem co bym zrobił.Pozdrawiam !
greku Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 czolem, przycisnij do Gorowa to pogadamy, :)greku@tlen.pl
greku Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 zrobisz sobie fotke z Jagdpanzer IV poki jeszcze go nie wyciagnelismy
jaca2003 Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Greku wrzuc fotke tego słynnego jaga.Wszyscy czekają i ja miedzy innymi.pozdrawiam
julianni Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 nie moge zmusic was do tego zebyscie uwierzykli. Ja mam PEWNOSC ! malo mnie w tym momencie interesuje kto co mowi. Mialem pytanie wiec je zadalem. Poczekajcie do momentu az udowodnie. Zonaczymy kto bedzie sie smial ostatni. :)
U96 Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Do julianni:Studnia to trudna techniczne sprawa, szybciej ten duzy staw na krzyzówce - jeśli mówie o tym samym miejscu - stało działo i bardzo dokuczyło ruskim.
julianni Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 z tego co wiem to z dziala nie ma juz co zabrac :| Podobno juz rozkradly psie syny. Ale wiem gdzie panthera podobno jest ale co d tego nie mam pewnosci i i tak nie powiem gdzie. Jak znajde poinformuje. Chcialem sie tam wybrac w rejonie swiatecznym ale bedzie ciezko. Podobno sa tam nawet bunkry w ktorych nikogo nie bylo 20-30lat a moze dluzej. Ale to raczej sciema :) Sprawdze rzecz jasna
Leshchoo Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 jezus w tym gorowie to czolgi pod drzewami rosna!
julianni Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 na drzewach moze nie rosna ale z tego co sie orientuje to najlepsze okolica do poszukiwan
Leshchoo Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 alez ja nie jestem cyniczny jak dla mnie czolgi moga rosnac nawet NA a nie pod drzewami i nie tylko w gorowie :)))P.S. Tez czekam na fotki JPzIV
julianni Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 greku Ty jestes z Gorowa ? znasz moze rodzine niedroszlanskich. Nazwiska mogly sie juz troche pomotac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.