Skocz do zawartości

Schodzic czy nie?

julianni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiem gdzie w poblizu Gorowa Ilawieckiego (tak tam gdzie jagdpanzer!) jest studnia. Kiedys stal tam dom mojej famili. W studni i miejscu gdzie kiedys stal chlew jest czego szukac. Dziadek mi wczoraj opowiadal. Tylko nie wiem jak sie za studnie zabrac. Czekam na pomysly. Moze jest ktos z okolic kto jest zainteresowany pomoca. W studni jest 5-6 szkopow dlatego nie wiem czy to ruszac. Ale broni tez jest sporo nie mowiac juz o wyposazeniu. Rodzina wrzucala tam wszystko o co szkopy mogly sie przyklejic. Czekam na info Panowie :)
Napisano
Dowiedz się wczesniej trochę o sposobach penetracji studni.
Czasami w takich starych gromadza sie gazy na dnie i moze być to trochę ryzykownie bez rozpoznania.
Słyszałem o kilku przypadkach zasłabnięć.
pozdrawiam
Napisano
to dobre rady :) Ale nadal nie wiem czy jest ktos chetny. Podziele sie fantami bo troche ich bedzie. Wiem gdzie zostala zakopana (byly chlewik) skrzynka z mauserami szkopskimi ktora spadla kiedys z ciezarowki. A dla ciekawostki powiem ze niemcy w studni znalezli sie dzieki mojemu pradziadkowi ktory byl lekarzem Hehe glupie szkopy zaufac polskiemu doktorowi podczas wojny :P
Napisano
idealne miejsce na czerpanie wody celem zaspokojenia pragnienia, woda a szkpoie" a nawet piecu srednio mineralizowana

> Podziele sie fantami bo troche ich bedzie.

zalecam ostroznosc, ta pewnosc juz niejednego zgubila, lepiej mniej zuchwalczo stawiac tezy bo pozniej rozczarowanie mniejsze i ekipa ktora pojdzie po pewne" mniej bedzie tryskala pretensjami

> Wiem gdzie zostala zakopana (byly chlewik)
> skrzynka z mauserami szkopskimi ktora spadla
> kiedys z ciezarowki.

dziwne ze Niemcy przegrali wojne?
Logistyka byla do d... a skrzynki same na zakretach dezerterowaly.
Chyba tez wiedzialy ze sluzą zlej sprawie.
:-)
Napisano
julianni przebojami" twojego dziadka bym sie tak nie szczycil....
a jak przychodzili wykonac wyrok smierci pojedynczo?i on ich usmiercal?dziwne ze niemiecka zandarmeria sie o to nie doczepila jak zolnierze nie wracali z wizyty" u twojego dziadka...
pozdrawiam
Napisano
Wyrok nie wyrok ale babrac się w ludzkich szczątkach dla paru nekrofancików.....nie wiem jacy to byli ludzie może kanalje ale ta studnia jest ich grobowcem może nich tak pozostanie,jeszcz trafią Ci się lepsze i czyste moralnie".
Pozdr.
Napisano
moim zdaniem problem jest poważniejszy. Mam tu na myśli typa spod Wrocławia, co dostał ( albo dostanie) zawiasy za hełmy niemieckie wykopane z oznaczonego grobu.
Opcja 1.
Zgłaszasz na Policję albo do konserwatora. Obie instytucje nie mają hajsu więc to miejsce oznaczą i każą czekać na ekspertyzę. A Ty jesteś spalony w okolicy bo w zasadzie się ujawniłeś. Nie daj boże jak okaże się lipa - wtedy to naprawde jesteś spalony - obciach jak cholera ;-)

Opcja 2.
Nie zgłąszasz - kopiesz. Jak znajdziesz coś wychodzisz na hienę cmentarną. Szczerze nie zadzdroszczę Ci sytuacji.
Sam nie wiem co bym zrobił.

Pozdrawiam !
Napisano
nie moge zmusic was do tego zebyscie uwierzykli. Ja mam PEWNOSC ! malo mnie w tym momencie interesuje kto co mowi. Mialem pytanie wiec je zadalem. Poczekajcie do momentu az udowodnie. Zonaczymy kto bedzie sie smial ostatni. :)
Napisano
Do julianni:
Studnia to trudna techniczne sprawa, szybciej ten duzy staw na krzyzówce - jeśli mówie o tym samym miejscu -
stało działo i bardzo dokuczyło ruskim.
Napisano
z tego co wiem to z dziala nie ma juz co zabrac :| Podobno juz rozkradly psie syny. Ale wiem gdzie panthera podobno jest ale co d tego nie mam pewnosci i i tak nie powiem gdzie. Jak znajde poinformuje. Chcialem sie tam wybrac w rejonie swiatecznym ale bedzie ciezko. Podobno sa tam nawet bunkry w ktorych nikogo nie bylo 20-30lat a moze dluzej. Ale to raczej sciema :) Sprawdze rzecz jasna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie