Czarek Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 Witam-mam taki magazynek-chyba do browninga-jest w częściowej oksydce-ale niestety i w rdzy-oksydy jest dużo a nawet bardzo dużo-i teraz pytanko-jak skutecznie go odrdzewić żeby nie ruszyć oksydy-octu który stosuję do rdzewiaków tu nie użyję bo potem oksyda zetrze się szczotką razem z rdzą...czekam na propozycje-jak by go tu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 15 Grudzień 2004 Share Napisano 15 Grudzień 2004 Witam! Elektroliza nie rusza oksydy. Ładny ten magazynek :). Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2004 Ha - i to jest odpowiedż-ruszam więc po kilo soli,blaszkę cynkową i prostownik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Zamiast soli polecam sodę kaustyczną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 Z solą to nie wiem ale z sodą to po oksydzie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarek5 Napisano 18 Grudzień 2004 Share Napisano 18 Grudzień 2004 z soda kaustyczną jest niebezpiecznie ponieważ wydzielają sie duże ilości wodoru:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarek5 Napisano 18 Grudzień 2004 Share Napisano 18 Grudzień 2004 z soda kaustyczną jest niebezpiecznie ponieważ wydzielają sie duże ilości wodoru:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2004 Hm...wystawię wszystko na zewnątrz więc wodoru się nie obawiam,ale czekam na zdanie-co wsypac do wody do elektrolizy żeby oksydka pozostałą tam gdzie była??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Grudzień 2004 Share Napisano 19 Grudzień 2004 Raczej nie elektroliza, tylko gąbka do garów (ta ostra strona) a lepiej włóknina do tego ludwik i ręcznie pomału. Na koniec wypłukać i trzeć dalej tylko olejem zamiast ludwikiem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 proponuje metodę Cyrograf15, tylko po płukaniu srodek do konserwacji broni, jeśli zostanie jeszcze troche rdzy to i tak po tym srodku odejdzie po jakimś czasie pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Dodam tylko, że to nie jest polski magazynio.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Teraz jest polskii bo leży sobie u mnie w Lublinie;)))ale tak na poważnie-z tego co wiem to chyba moze pochodzić z Belgii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 Witam! A wymiary ma takie same jak polski? Tzn. chodzi mi m.in. o to, czy np. spręzyna pasowałaby do magazynka RKMu wz.28? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 Sprężyna wygląda podobnie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Właśnie sprawdziłem na polskim wykopkowym magazynku-sprężyna wchodzi bez żadnego problemu,denko magazynka belgijskiego też-magazynki mają takie same wymiary:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.