okejos Posted December 23, 2002 Author Share Posted December 23, 2002 Dostałem od znajomego płytę z niemieckimi fotografiami (ok 250 zdjęć) duzo z nich jest z walk we francji, ale parę mnie zastanawia np te dwa czy to nie jest nasz 7 TP??. zainteresowanym (w miarę możliwości służę innymi itrygującymi mnie fotkami). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted December 23, 2002 Share Posted December 23, 2002 Oczywiście 7tp. Zdjęcie zrobione na pewno w Polsce. Jak masz jeszcze coś ciekawego, to wrzuć na forum lub prześlij do mnie:jotes25@op.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted December 23, 2002 Share Posted December 23, 2002 Te same klimaty i chyba jeszcze tego nie było :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted December 23, 2002 Share Posted December 23, 2002 I jeszcze jedno: szczególnie na pierwszym z Twoci zdjęć widać wyraźnie jakiś symbol na obudowie jarzma działa: coś jakby L wpisane w podkowę. Może ktoś potrafi coś więcej na ten temat powiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 23, 2002 Share Posted December 23, 2002 wiać także malowanie na 7TP. pozostałe zdjęcia są niestety bardziej smutne bo przedstawiaja bobojowiska z ciałami żołnierzy.ale po świętach ci wyślę,może nie są z Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frozzer Posted December 23, 2002 Share Posted December 23, 2002 malowanie wierzy typowe dla polskich 7tpna pewno polak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Jaszczołt Posted December 24, 2002 Share Posted December 24, 2002 Swoją drogą zauważyliście na tym 7TPjw kszałt przebicia przedniego pancerza. Wygląda jakby był trafiony z pod ostrym kątem z góry (pocisk działka 20mm z Bf110?) Co do 7TPdw czy to zdjęcie sytuacyjnie nie przypomina innego z albumu Trojcy ?PzdrMarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted December 24, 2002 Share Posted December 24, 2002 1. Faktycznie trafienie jest nieco z góry. Biorąc pod uwagę, że poruszał się po drodze, to pomysł z atakiem lotniczym tym bardziej jest prawdopodobny.2. Co do 7tp dwuwieżowego, to niestety nie miałem jeszcze w ręce albumu Trojcy. Podejrzewam, że ujęcie jest inne, więc tej tankietki w tle nie widać?jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 24, 2002 Share Posted December 24, 2002 Zastanawia mnie brak całego uzbrojenia i jażma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted December 24, 2002 Share Posted December 24, 2002 Nie tylko Ciebie :-) Niezależnie od celu, w jakim to zrobiono musiało to zabrać trochę czasu i wysiłku, co mogłoby potwierdzać, że był to atak lotniczy w pewnej odległości od linii frontu. Ile to mogło ważyć? Przynajmniej z ćwierć tony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 Kolejne zdjęcie tego 7TP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
omi30 Posted January 27, 2004 Share Posted January 27, 2004 fakt tego jeszcze nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
omi30 Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 pozwoliłem sobie wrzucic ten link na ten post bo jest on tutaj jak najbardziej na miejscu :-)http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3270633440&category=15504 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Trzeba było od razu zdjęcie...Pzdr,jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted January 29, 2004 Share Posted January 29, 2004 Panowie pancerni!!Czy fota tego Tk byla juz na forum??http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3270646176&category=15504Pzdr.sten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2004 Share Posted January 30, 2004 Nie przypominam sobie. Chyba dużo 7Tp ze zdemontowanym uzbrojeniem pochodzi z Armii Prusy". Czytałem ostatnio o ich drodze ku Wiśle i wyszło, że masę czołgów musieli zostawić z powodu braku nafty w okolicznych wsiach.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.