Skocz do zawartości

Czy to nie jest nasz 7 TP??

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dostałem od znajomego płytę z niemieckimi fotografiami (ok 250 zdjęć) duzo z nich jest z walk we francji, ale parę mnie zastanawia np te dwa czy to nie jest nasz 7 TP??. zainteresowanym (w miarę możliwości służę innymi itrygującymi mnie fotkami).

Napisano
Oczywiście 7tp. Zdjęcie zrobione na pewno w Polsce. Jak masz jeszcze coś ciekawego, to wrzuć na forum lub prześlij do mnie:

jotes25@op.pl
Napisano
I jeszcze jedno: szczególnie na pierwszym z Twoci zdjęć widać wyraźnie jakiś symbol na obudowie jarzma działa: coś jakby L wpisane w podkowę. Może ktoś potrafi coś więcej na ten temat powiedzieć?
Napisano
wiać także malowanie na 7TP. pozostałe zdjęcia są niestety bardziej smutne bo przedstawiaja bobojowiska z ciałami żołnierzy.ale po świętach ci wyślę,może nie są z Polski
Napisano
Swoją drogą zauważyliście na tym 7TPjw kszałt przebicia przedniego pancerza. Wygląda jakby był trafiony z pod ostrym kątem z góry (pocisk działka 20mm z Bf110?)
Co do 7TPdw czy to zdjęcie sytuacyjnie nie przypomina innego z albumu Trojcy ?

Pzdr
Marek
Napisano
1. Faktycznie trafienie jest nieco z góry. Biorąc pod uwagę, że poruszał się po drodze, to pomysł z atakiem lotniczym tym bardziej jest prawdopodobny.
2. Co do 7tp dwuwieżowego, to niestety nie miałem jeszcze w ręce albumu Trojcy. Podejrzewam, że ujęcie jest inne, więc tej tankietki w tle nie widać?

jotes
Napisano
Nie tylko Ciebie :-) Niezależnie od celu, w jakim to zrobiono musiało to zabrać trochę czasu i wysiłku, co mogłoby potwierdzać, że był to atak lotniczy w pewnej odległości od linii frontu. Ile to mogło ważyć? Przynajmniej z ćwierć tony?
  • 1 year later...
Napisano
pozwoliłem sobie wrzucic ten link na ten post bo jest on tutaj jak najbardziej na miejscu :-)http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3270633440&category=15504
Napisano
Panowie pancerni!!

Czy fota tego Tk byla juz na forum??

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3270646176&category=15504

Pzdr.
sten
Napisano
Nie przypominam sobie.
Chyba dużo 7Tp ze zdemontowanym uzbrojeniem pochodzi z Armii Prusy". Czytałem ostatnio o ich drodze ku Wiśle i wyszło, że masę czołgów musieli zostawić z powodu braku nafty w okolicznych wsiach.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie