frost Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Niby jaka jest pepesza" każdy widzi ale.. ;)http://www.continet.com/montyipsc/serge3.htm
julianni Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 niezle wyczesusy hehehehe ta pierwsza to tak powaznie ?
Peter Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Pic na wodę fotomontaż (ten pierwszy). Przyrządy celownicze - muszka po cholerę, lepszy pryzmat. W prawdziwych (istniały), lufa wygięta była w prawo o ok. 45 st i miała po środku wygięcia pryzmat lub lusterko.
Jadzia Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Witamnie jestem pewien czy akurat Pepeszka ale zdjae się że we wrocławskim arsenale jest taka broń do strzelania zza winkla"pzdrJadzia
frost Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 Gdy zobaczyłem pierwszy raz tę stronę też pomyślałem,że to jakiś fotomontaż. Z drugiej strony przez wiele lat informacje o pracach nad jakimkolwiek typem uzbrojenia po tamtej stronie Bugu okrywała mgła tajemnicy. Skoro na zachodzie powstało multum projektów broni strzeleckiej ( egzemplarze doświadczalne i eksperymentalne ) to dlaczego Rosjanie mają nie mieć takiego dorobku. Tak naprawdę to ten obszar jest w dalszym ciągu białą plamą. Pepesza" z krzywą lufą - większość powie,że to lipa a ja się zapytam -a dlaczego ? Wychodzimy z założenia,że Rosjanie tylko tłukli milionami pepesze" i kałasznikowy" i koniec.Nie bedę oceniać praktycznego zastosowania pistoletu w tej wersji ale Rosjanie potrafią zaskoczyć niekonwencjonalnymi rozwiązaniami. Pamiętam zdjęcie jednego z prototypów AN-94 Abakan z chwytem pistoletowym skierowanym do przodu! Konstruktorom było łatwiej w ten sposób rozwiązać jakiś problem techniczny. A że nie dało się z tego strzelać.. ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.