Skocz do zawartości
  • 0

muszkiet ????

MiSSiek

Pytanie

Napisano
mam lufe wymiary: długość 61 cm kaliber 16mm. Na lufie widoczne jest miejce gdzie znajdowała sie szczerbink ( sa tam 4 kreski z liczbami 11 10 9 a czwartej nie da sie odczytać).Ponizej jest miejsce do którego najprawdopodobniej mozna było przyczepić pas lub coś w tym stylu ..... Moje pytanie to z którego to jest wieku co to za broń i ile to moze być warte :)

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam lufe wymiary: długość 61 cm kaliber 16mm. Na lufie widoczne jest miejce gdzie znajdowała sie szczerbink ( sa tam 4 kreski z liczbami 11 10 9 a czwartej nie da sie odczytać).Ponizej jest miejsce do którego najprawdopodobniej mozna było przyczepić pas lub coś w tym stylu ..... Moje pytanie to z którego to jest wieku co to za broń i ile to moze być warte :)
Napisano
Witam

Na pewno jest to lufa od karabinu kapiszonowego , czyli czas użytkowania od 1815 bodajże z tego co pamietam .Często były przerabiane ze starych skałkówek . Wrzuć mi foty na priva , zwłaszcza z oznaczeniami to coś więcej być może popwiem .

pozdro
Napisano
Kapiszonowy,prawdopodobnie myśliwski ,może przeróbka ze skałkowego, lufa jak lufa jeżeli strzelał z niej Napoleon ewentualnie Emilia Platter to cena 5000 zł to może być mało, jeżeli nie... to może za 50 zł ktoś to kupi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie