bodziu000000 Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Napisano 7 Grudzień 2004 Co można znaleźć dzisiaj na pustyni:http://www.afrika-korps.de/forum/viewtopic.php?t=869PzdrBodziu
Zbrocha Napisano 7 Grudzień 2004 Napisano 7 Grudzień 2004 Naprawde niesamowite. Ciekawe czy cos pozostalo po naszych.PzdrZ.
ariks Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 ale ten but na pustyni to wcale nie niemiecki niemieckie pustynne zupelnie inne były
ariks Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 buty DAK wyglądały inaczej ten ma z twardej gumy podeszwę brak widocznych obszyc skóry na bucie. A buty DAK miały przecież skórzane wzmocnienia siegajace powyzej łydek. Doskonałe obuwie DAK jest pokazane w ksiązce - albumie Czeskiego wydania Afrika Korps gdzie zupełnie są nie podobne do tego na tej fotce. Nie wiem jaki to but ale na pewno nie niemiecki !!!!
Zbrocha Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 WitamMam tylko dwie uwagi:1. Wydaje mi sie ze autor postu na niemieckim forum nie pokazywalby czegos do czego sam nie jest przekonany. Zjechal kawalek Afryki, wyciagnal super fanty a ten but by tak poprostu podrzucil?? Nie wydaje mi sie.2. Gumowe podeszwy nie sa zadnym argumentem przeciw tym butom. Na afrykanskim froncie czesto podszywano buty gumowymi podeszwami, lub fabrycznie wyposazano je w warstwe z gumy. Bylo to spowodowane charakterem dzialan w Afryce. Czesto zakradajacy sie oddzial potrzebowal wyposazenia takiego jak gumowe podeszwy, gdyz przedzierajac sie w nocy, w ciszy po kamienistej pustyni - tlumily one wszelkie dzwieki, mogace zdradzic obecnosc zolnierzy. PzdrZ.
Kiler Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 Tez wydaje mi sie, ze to niemieckie. Niemcy z tego co wiem uzywali dwoch swoich wzorow: brezentowe dlugie i krotkie , nie liczac zdobycznych wszelkiej masci.
ariks Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 tak tylko ze brezentowe długie i krótkie mialy ZAWSZE wzmocnienia ze skóry a te tego nie mają dlatego mi nie pasują do niemieckich. To ze pustynia to nie znaczy od razu ze nie mozne tam byc innego buta niz tylko niemiecki mało to turystów tam przebywa jak tak to mogą but ''zostawic'' ?
Kiler Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Przeciez przy oczkach na sznurowki sa wzmocnienia ze skory?!?!?!
wachmistrz Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 A propos tego co można w Afryce znaleźć:Na foto obok niemiecka haubica, chyba l.F.H.18 o ile się nie mylę. W roli Jednosobowego Korpusu Afrykańskiego ja we własnej osobie.Pozdrawiam. wachmistrz
Kiler Napisano 10 Grudzień 2004 Napisano 10 Grudzień 2004 Przeciez przy oczkach na sznurowki sa wzmocnienia ze skory?!?!?!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.