Skocz do zawartości
  • 0

szelki

piterb1

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i wyszla trzecia w tym samym miejscu a obok jakies trzy stalowe . w takim wypadku od czego moga byc?
a tu link do szelek gdzie wszystkie trzy sa jednakowe
pozdrawiam

Napisano
poprzednie sprzączki według mnie nie są od szelek luftwaffe ...jedna powinna być dłuższa(ta tylnia która mocuje szelki z pasem głównym) ale w 45 roku wszystko było możliwe...np człowiek mógł zgubić i przełożyć sobie inną np od plecaka..
ps.czekamy na reszte fall giwery:)
Napisano
witam..!ha znowu coś do ciebie pisze:)
takie klamerki są przy każdym plecaku niemieckim ale także przy szelkach w tym i spadochroniarskich...trzecia klamra przy szelkach Fj była o jakiś 1 cm dłuższa.....zaraz zaraz słuchaj a ty klamerke luftwaffe wstawiłes...heheh może masz jakiś teren gdzie wystepowała dywizja polowa luftwaffe bo niekoniecznie musieli to byc fjoci,,albo co bardziej prawdopodobne jezeli nie ma trzeciej klamerki że są to szelki od beczki lub miska..
pozdrawiam
Napisano
witaj tuna :)
na tym terenie to juz trzcia klamra luftwaffe.
a te male zostaly znalezione przy gratach od flaka 2 i mg131 . obsługa flakow ,feldivision?blachy troche dalej z kolei wylazily wh.
te klamerki zostaly wziete przez przypadek - i nie bylo sprawdzane czy cos jeszcze jest- jak nie bedzie trzeciej -to masz rację z pewnoscia plerak.

pozdrawiam
Napisano
interesuje mnie wszystko związane z 12 felddivision lufthanzy..a także temat HG...jezeli masz jakies pamiątki po tych jednostkach(szczególnie z mierzeji wiślanej) to prosze o kontakt...wysłałem mejla mojemu koledze z pewnościa się odezwie...
pozdrawiam chinczyk
Napisano

Znalazłem podobną sprzączkę.Mosiężna,wymiary 36x61mm.Jak widać trochę się różni.Od czego ,1-szo czy 2-go wojenna?Z góry dziekuję .pozdrawiam efes

Napisano
:) z resztą bedzie gorzej bo o ile drobnica - różniste klapy,zamole,suwadła itp leza tu i ówdzie to niewiadomo co zrobil pie.. saper z wybebszonymi konkretami.
rozumiem ze mowisz o tych
http://www.germanmilitaria.com/Luftwaffe/photos/L06051.html
ja myslałem o tych
http://www.germanmilitaria.com/Luftwaffe/photos/L05951.html
oczywiscie sie nie znam tylko porownuje fotki:))ale bardziej chyba plecak bo lezaly z nimi te trzy stalowe klamry.
pozdro
Napisano

te drugie z takim mocowaniem...nigdy nie widziałem takiego w fabrycznym stanie(tzn wyjściowym z fabryki)ale się nie kłoce,moze to moja niewiedza...zawsze była tam dodatkowa skóra w formie języka...dodaje zdjęcie swoich..mało wyrażnie ale co zrobic narazie lepszego nie mam...tam własnie jest taki język i dłuższe zapieńcie(karabinczyk)-to zdjęcie juz zamieszczałem ale co tam niech bedzie jeszcze raz...a w sumie na koniec wojny wszystko było mozliwe ..upraszczano produkcje.. i takie tam inne..więc może rzeczywiście sa to sprzączki po szelkach..tymbardziej jak były tam klamry ,cześci do fg-ty co wskazuje na paratroperów...jedno pytanie na koniec .....czy ty szukasz gdzieś z zachodniopomorskim???
pzdr i życze udanego sylwestra
-chinczyk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie