osterode Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 coś mi się nie zgadza z tym napisem.określenie I wojna światowa powstała chyba po zakończeniu drugiej.do tego czasu była ona wielką wojną.może ten napis to skryte marzenie powojennego ucznia, któremu Pan Leon zalazł za skóre??pozdrawiam
Gandalf de Grey Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Salve,Wydaje mi sie, ze data wskazuje na 1945 rok -wiec to tylko pomylka w numeracji wojen".PozdrawiamGandalf de Grey
Boruta Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 To jest pierwsza wojna, umundurowanie na to wskazuje.Pozdrawiam
osterode Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 bez wątpienia zdjęcie jest z I wojny światowej.zagadką jest z którego okresu jest napis???pozdrawiam
Kopi Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Witam.Moim zdaniem ktoś po II W.Ś. opisał to zdjęcie. Po II W.Ś. bowiem w okresie międzywojennym mówiono na I W.Ś. Wielka Wojna.PozdrawiamKopi
jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2004 Autor Napisano 9 Listopad 2004 Podpis długopisem,ktoś starszy pewnie powtórnie opisywał zdjęcia ...za pamięci :)
mietek Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Normalne, w końcu były tylko armie zaborcze. Jednostki z okolic Bydogoszczy walczyły w 1915 na Litwie. (inne pewnie też, ale w takowej walczył mój pradziadek)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.