ubenfurer Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 co to może być?Jest wykonany z mosiądzu.
Boruta Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Myślę, że sygnet, dość popularny przed wojną, napisy mogły się zatrzeć wskutek używania.pozdrawiam
adaak Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Widziałem takie sygnety na palcach absolwentów ZSZ przy Łańcuckiej Fabryce Śrub.Nosili jeszcze buty z nacinaną podeszwą i pasy z wizerunkiem głowy byka.
ubenfurer Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 co to może być?Jest wykonany z mosiądzu.
kriss Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 A mnie się wydaje trochęstarszy ,mam taki sam -identyczny wzór tylko srebrny ,znaleziony w polu wraz z monetami XIX w.Ponadto stan zachowania wskazuje że ma to trochę więcej niż kilka-naście lat
dago Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 W latach siedemdziesiątych było modne wśród nastolatków robienie sygnetów z mosiężnych śrub. Widziałem parę nieźle ..wypiłowanych :-), może to coś takiego?Pozdrawiam
Pytanie
ubenfurer
co to może być?
Jest wykonany z mosiądzu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.