Alkali Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Witam Wszystkich,Poniżej kilka zdjęć naszej artylerii zrobionych na Helu po kapitulacji garnizonu. Dwa pierwsze to raczej na pewno „40” Boforsa z tym, że armata na fotce „02” jest pozbawiona lufy. Czy ktoś pokusi się o identyfikację pozostałych ?Pozdrawiam,Alkali
Alkali Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 No w końcu !!! Mogę dalej ładować fotki.To ten Bofors bez lufy.
Alkali Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 To wprawdzie dalmierz, a nie działo. Czyżby z baterii Laskowskiego ??Alkali
Gunship! Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Jezeli się nie mylę Schneider 75 mm wz.1897 na podstawie morskiej.
Gunship! Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Ja bym raczej obstawiał że to przeciwlotniczy.
Alkali Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Witam Wszystkich,Poniżej kilka zdjęć naszej artylerii zrobionych na Helu po kapitulacji garnizonu. Dwa pierwsze to raczej na pewno „40” Boforsa z tym, że armata na fotce „02” jest pozbawiona lufy. Czy ktoś pokusi się o identyfikację pozostałych ?Pozdrawiam,Alkali
Alkali Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Przepraszam ale coś się zry.... i nie mogę załadować pozostałych fotek. Spróbuję ponownie później ;-)Alkali
Pytanie
Alkali
Witam Wszystkich,
Poniżej kilka zdjęć naszej artylerii zrobionych na Helu po kapitulacji garnizonu. Dwa pierwsze to raczej na pewno „40” Boforsa z tym, że armata na fotce „02” jest pozbawiona lufy.
Czy ktoś pokusi się o identyfikację pozostałych ?
Pozdrawiam,
Alkali
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.