torba5 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Witam znaleziony na ruskich stanowiskach I wojennych zaraz przy drodze fota jest jaka jest lepszej nie mogłem zrobiś,pytanie brzmi czy jest to szrapnel bo tej pewności nie mam ,zapalnika nie było oczywiście pozostał w miejscu znalezienia pzdr
torba5 Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 Podziękował kolegom na ile taki złom jest bezpieczny i czy wogóle warto się tego chwytać,bo jak nie to niech spoczywa w pokoju następne 100 lat pzdr
mietek Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Nie widać od góry. Wystrzelony jest poprostu pusty.Co do bezpieczeńśtwa, to materiałem w szrapnelu jest najczęściej proch.Pożytek ze szrapnela - po oczyszczeniu nadaje się do podtrzymywania książek na półce aby stały pionowo.
Monti Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Mietek,najważniejszą funkcję jaką pełni u mnie w pokoju,to przytrzymywanie okna,aby się nie otwierało za szeroko :)Ale ja mam 2 puste i chyba lepiej.pozdr
jacenty2004 Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Wszystkie takie znaleziska ze względu na ich niepowtarzalność trzeba znosić skwapliwie i w pocie czoła do domu. Następnie należy zgromadzić całą rodzinę, wspólnie napisać testament zapisując wszystko mojej skromnej osobie,a po tym akcie można śmiało i z największą radością przystąpić do rozkręcania i czyszczenia swoich wspaniałych znalezisk. ps moja wdzięczność we wszystkich takich wypadkach będzie nie do opisania :)
mietek Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 U mnie też puste:)No i jak jest jeszcze miejsce powyżej można do nich włożyć zrolowane mapy :) - a to już wymaga pustych.
torba5 Napisano 5 Listopad 2004 Autor Napisano 5 Listopad 2004 Ten jest pełny więc niech nadal spoczywa w pokoju pzdr
torba5 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Witam znaleziony na ruskich stanowiskach I wojennych zaraz przy drodze fota jest jaka jest lepszej nie mogłem zrobiś,pytanie brzmi czy jest to szrapnel bo tej pewności nie mam ,zapalnika nie było oczywiście pozostał w miejscu znalezienia pzdr
Monti Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Tak to szrapnel,mam takie 2,a na forum było o tym niedawno.pozdrawiam
Pytanie
torba5
Witam znaleziony na ruskich stanowiskach I wojennych zaraz przy drodze fota jest jaka jest lepszej nie mogłem zrobiś,pytanie brzmi czy jest to szrapnel bo tej pewności nie mam ,zapalnika nie było oczywiście pozostał w miejscu znalezienia pzdr
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.