Skocz do zawartości
  • 0

szrapnel ????

torba5

Pytanie

Napisano

Witam znaleziony na ruskich stanowiskach I wojennych zaraz przy drodze fota jest jaka jest lepszej nie mogłem zrobiś,pytanie brzmi czy jest to szrapnel bo tej pewności nie mam ,zapalnika nie było oczywiście pozostał w miejscu znalezienia pzdr

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podziękował kolegom na ile taki złom jest bezpieczny i czy wogóle warto się tego chwytać,bo jak nie to niech spoczywa w pokoju następne 100 lat pzdr
Napisano
Nie widać od góry. Wystrzelony jest poprostu pusty.
Co do bezpieczeńśtwa, to materiałem w szrapnelu jest najczęściej proch.
Pożytek ze szrapnela - po oczyszczeniu nadaje się do podtrzymywania książek na półce aby stały pionowo.
Napisano
Mietek,najważniejszą funkcję jaką pełni u mnie w pokoju,to przytrzymywanie okna,aby się nie otwierało za szeroko :)
Ale ja mam 2 puste i chyba lepiej.
pozdr
Napisano
Wszystkie takie znaleziska ze względu na ich niepowtarzalność trzeba znosić skwapliwie i w pocie czoła do domu. Następnie należy zgromadzić całą rodzinę, wspólnie napisać testament zapisując wszystko mojej skromnej osobie,a po tym akcie można śmiało i z największą radością przystąpić do rozkręcania i czyszczenia swoich wspaniałych znalezisk. ps moja wdzięczność we wszystkich takich wypadkach będzie nie do opisania :)
Napisano

Witam znaleziony na ruskich stanowiskach I wojennych zaraz przy drodze fota jest jaka jest lepszej nie mogłem zrobiś,pytanie brzmi czy jest to szrapnel bo tej pewności nie mam ,zapalnika nie było oczywiście pozostał w miejscu znalezienia pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie