k-szela Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 Witam co to może być??? Wygląda jak element klamry jest wykonane z stopu miedzi od spodu rdza.
k-szela Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 To coś trafione wczoraj na miejscu ciężkich walk 1945r. trafiłem jeszcze kilka łusek pps i od mauserka oraz jedną od rusznicy ogólnie cieniutko;((
k-szela Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 No nie pomocy. Nic mi do głowy nie przychodzi????
mis Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 ja mam cos podobnego też nie wiem co toklamra? jaka?
the_tuna Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 nie znam się na nazewnictwie uprzęży końskich ale jest to element ozdobny który był przyczepiany do pasów po obu stronach łba na wyskości policzków -jezeli koń takowe posiada :)pobojowiska niemieckie obfitują w takie fanty gdyż jak wiadomo armia niemiecka miała w tym jakże niezwykle przychylnym dla niej roku pewne braki w sprzęcie mechanicznym a także paliwach...pzdr.chinczyk
k-szela Napisano 1 Listopad 2004 Autor Napisano 1 Listopad 2004 Dzięki tak myślałem. chińczyk fajne fanty trafiłeś ostatnio, ja mam mało czasu i tylko planuje nowe miejsca na wiosnę, wykrywkę już schowałem do pudła. Mis to twoje to klamra chyba kombatancka niemiecka lub coś takiego.
Pytanie
k-szela
Witam co to może być??? Wygląda jak element klamry jest wykonane z stopu miedzi od spodu rdza.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.