Skocz do zawartości

Strae domy:)odświeże wątek:)

Kobieras39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ostatnio koło Łodzi autostrade budują 2 mieśiące temu pojechałem na chatki jakies bo ludzi wywalono a domy do rozbiorki no i oplacilo sie :)dwie manierki wz 31 ,saperskie buciki wermachtu,saperka wermacht ,troche starych buteleczek no i pochwale sie:)pierwszy raz znalazłem 100 pln:)w pustej chacie :Pktoś zgubił jak sie wyprowadzal i leżało w gazetach z prl u i pozrywanych panelach sciennych:) heheh te puste chaty
pózniej pojechalem w okolice Łowicza :P no i fanty znów byly manierka wz 31 stan kiepski dwie pary strzemion polskich sygnowanych i jakas dziwna torba lniana+prZerabian jakas bluza mundurowa:)
a że było to dawno to trzeba ruszyc sie znowu bo zastuj niesamowity a pózniej zimno będzie i nie będzie chciało się ruszać!
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja ostatnio nie mam czasu na szperanie po starych zabudowaniach ,ale brat z ojcem dzielnie mnie zastępują. W tamtym tygodniu znaleźli dwie manierki wz.31 (niemieckie) niestety bez pokrowców i zakrętek oraz niemiecką menażkę wz.31 ,bez farby i pokrywki. Kiepsko ,ale zawsze 3 kolejne garczki" na scianę :)

pzdr

bjar_1
Napisano
A ja dziś byłem w walącym się pałacyku. Jak będę miał fotki, to zamieszczę. Aż mi ręce opadały, taka ruina, ale widać było że był piękny. Oczywiście odwiedziłem strych. Znalazłem coś, czego raczej nikt by nie wziął... pocztówkę z koloni, którą przysłało dziecko mamie. Napis na niej mi się bardzo spodobał, ale nie mam zamiaru robić przepału, więc go nie opiszę, bo nie pamiętam za dobrze. Jak zeskanuję, to umieszczę.
Napisano
Fajny mundurek ja też przy swojej kurtce mam guzki sygnowane Assmannem ! A jesli chodzi o stare domy w Niemczech to będąc tam znalazłem podczas prac w domu gapę Luftwaffe aluminiową pięknie sygnowaną producentem ! Z koleii słyszałem od inych ze podczas remontu starego domu dwoch naszych znalazlo na strychu między belkami trzy szable i dwa kordziki wszystko owinięte w stare gazety i szmaty. Podobno stan bdb niestety nie udalo i sie skontaktować ze znalazcą który chciał to opylic za niską cenę !!!!!!!!!
Napisano

n iedosc, ze ktos chcial zamalowac tuszem okladke, to jeszcze powyrywal zdjecia, ale zostaly podpisy

jak widac, szkola marynarsaka gdziestam - pytanie do publicznosci - gdzie?

Napisano
i pytanko, jak usunac tusz, lub atrament? szczegolnie chodzi mi o usuniecie jego z flagi

sproboje wybielaczem do piora, jaki mialem w przedszkolu :)
Napisano
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.deutsche-schutzgebiete.de/webpages/S.M.S.%2520Schlesien%2520color%2520%2B.jpg&imgrefurl=http://www.deutsche-schutzgebiete.de/sms_schlesien.htm&h=283&w=433&sz=28&tbnid=BuAxTgoEwJIJ:&tbnh=80&tbnw=122&start=2&prev=/images%3Fq%3DSchlesien%26hl%3Dpl%26lr%3D
zatopiony przy wejściu do portu w świnoujściu, jeszcze przez kilka lat po wojnie można było oglądać wystający z wody kadłub
Napisano

Przy Frozzera trafieniach, to ja przez ostatnie 2 tygodnie nie znalazłem nic ciekawego, gdzie tam z moimi dębami i guzikami...
Ale zamieszczam obiecany skan pocztówki, ja się z niej uśmiałem. Wiem, że słabo widać, więc jeszcze napiszę jakie pozdrowienia przysłało dziecko do domu z koloni.
Kochana mamusiu Nasz pani jest nie dobra i mieszka w Świdwinie. Mamusiu już więcej na kolonię nie pojadę." :)Jak widać PANI" posiadała dwie negatywne cechy: była nie dobra i mieszkała w Świdwinie... :)))
pozdr. wons
PS: Frozzer, oby tak dalej!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie