ariks Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 No to ja tez cos dam na forum ! Z lewej helm włoski wz 33 z dwoma malowaniami jedno włoskie a na nim polskie khaki, nity tez ma zmienione czyli hełm uzywało wojsko polskie po wojnie drugi hełm to znany czeski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 srodki hełmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 i dokładne zblizenie fasunku włocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 znajomy wszystkim hełmik z kalką sam dzwon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Wątek odświerzyć pora-2x duńczyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 rogacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 fajny biały adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 i onże z przodu-chyba Belg...ale czy to malowanie to orginał to watpię-raczej jakaś radosna twórczość:)a co nowego hełmowego Wy macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 20 Listopad 2004 Share Napisano 20 Listopad 2004 Do Czarek. Tak to jest hełm belgijski wz.26/31. Malowanie może być oryginalne. Oto link gdzie jest taki hełm pokazany.http://www.cascoscoleccion.com/belgica/belga26.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 20 Listopad 2004 Autor Share Napisano 20 Listopad 2004 Eeee-tasiu...26/31-jak dla mnie mój adrianik to 15stka!:)ale dzięki za fajny link-malowanie takie samo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Oczywiście wz.15. Zasugerowałem się malowaniem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DTH Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 Nie znalem strony, ale tu mi szczeka opadla...http://www.cascoscoleccion.com/polonia/polfotaw.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 Hehehe-na mnie też zrobiło wrażenie-a jak wszedłem na polskie na tej stronie-i popatrzyłem to myslę-e...takie pospolite ma facet w kolecji-aż zobaczyłem tego-moje marzenie-taki stan:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 Parę rzeczy przybyło do kolekcji więc warto ożywić wątek:)1.bułgar-powojenny-w środku super ładny fasunek i...aż nie chciałem wierzyć-mała w nim dziurka-a wełniana podpinka pod spodem wygryziona przez mole-nie wiedziałem że gnieżdżą się w hełmach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 Stalowy strażak z ZSRR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 Niemiecki strażak z aluminiowym grzebieniem,fartuchem ochronnym i pozostałościami po kalkomaniach-teraz do kompletu brak mi tylko takiego z grzebieniem mosiężnym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 No i polski tworzywowy hełm pancerny:)to tylo...a co u Was nowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Aluminiowy strażacki szwajcarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Nie wiem co??ma ktos pomysł??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex01 Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 1. niemiecki kompletny hełm m40 z tarczkami i fasunkiem zachowany w stanie idealnym 2. niemiecki hełm m42 z tarczką zachowany w stanie idealnym (z fasunkiem) 3. niemiecki hełm m35 z tarczkami (SS) zachowany w stanie idealnym 4. niemiecką czapke oficerską 5. P08 PARABELLUM (stan 100% oxyda)i 2 magazynki amunicji 6. 2 krzyże zelazne 2 klasy 7. niemiecki hełm m42 SS (stan średni) bez fasunku 8. 8 fasunków do hełmów niemieckich w róznych rozmiarach datowanych od 1937 do 1944 9. móż z orłem luftwafe (z jadalni ??) 10. Pleacak futrzak" 11. hełm niemiecki m35 w stanie dobrym, kompletny ale oba dekale zamalowane 12. kilka garści nitów do hełmow niemieckich (ok 1,5 kilograma :I) 13. hełm niemiecki m35 w stanie średnim z fasunkiem ale z innego kompletu (m42) to sa moje zdobycze z tego miesiąca. Postaram się wkrótce wrzucic jakieś zdięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex01 Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 1. niemiecki kompletny hełm m40 z tarczkami i fasunkiem zachowany w stanie idealnym 2. niemiecki hełm m42 z tarczką zachowany w stanie idealnym (z fasunkiem) 3. niemiecki hełm m35 z tarczkami (SS) zachowany w stanie idealnym 4. niemiecką czapke oficerską 5. P08 PARABELLUM (stan 100% oxyda)i 2 magazynki amunicji 6. 2 krzyże zelazne 2 klasy 7. niemiecki hełm m42 SS (stan średni) bez fasunku 8. 8 fasunków do hełmów niemieckich w róznych rozmiarach datowanych od 1937 do 1944 9. móż z orłem luftwafe (z jadalni ??) 10. Pleacak futrzak" 11. hełm niemiecki m35 w stanie dobrym, kompletny ale oba dekale zamalowane 12. kilka garści nitów do hełmow niemieckich (ok 1,5 kilograma :I) 13. hełm niemiecki m35 w stanie średnim z fasunkiem ale z innego kompletu (m42) to sa moje zdobycze z tego miesiąca. Postaram się wkrótce wrzucic jakieś zdięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Czarek ten ostatni to helm gorniczy.Alex moze sprzedasz mi dwa fasunki niemieckie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Alez moze odsprzedaz mi dwa fasunki niemieckie? Najlepiej rozm 60 i 62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawias Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 WitamJa natomiast umieszczę fotkę mojego najlepszego hełmu w kolekcji. Miejsce znalezienia: strych rozbieranego wiejskiego domu za Bruxelą. Data produkcji wybita na obręczy 1939r.Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawias Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 Ehh widzę że jednak zdjęcia są zbyt wielkie do umieszczenia. Mimo to jak by ktoś chciał je zobaczyć to śmiało mogę mu wysłać je na meila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.