Czarek Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 Jak słusznie zauważył jeden z kolegów stary wątek o hełmach jest już za długi-więc zakładam część 2 gą i w dalszym ciągu zapraszam do umieszczania na niej wszystkiego hełmopodobnego-zarówno ziemniaków jak i pięknie zachowanych lub odnowionych cacuszek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 I od razu na dobry początek coś ode mnie-w ciemności fajnie świeci na zielono:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 no to skoro jest nowy wątek hełmow to dokładam cos od siebie ! Ten chyba znacie !! Ponoć hełm był uzywany pod Monte Cassino dostałem go od polaka z Kanady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 i srodeczek sam helm ma date 1942 a fasunek 1940 ale byl razem i nie był wymieniany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Coś za Buga pierwszy od prawej wz 40 szescionitowy typowy II wojenny drugi to też wz 40 (dzwon) reszte z lat późniejszych nie wiem co znaczy ta liczba 14 !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariks Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 i ich środeczki oraz stemple w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 to ja tez cos doloze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 I nasepny belgijski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 I Adrian wz.15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krebs Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 To są dwa hełmy WZ.63 jeden z 1963, drugi z 1965. Różnią się kolorem pilotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krebs Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 To część mojej kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 7 Listopad 2004 Autor Share Napisano 7 Listopad 2004 Pora odświerzyć wątek i ponownie zapraszam do umieszczania fotek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 7 Listopad 2004 Share Napisano 7 Listopad 2004 Witam! Chciałbym zapytać w jakich cenach obracają" się radzieckie hełmy wz. 40? Oczywiście w podobnym lub nieco gorszym stanie do należących do Kolegi ariksa. Z góry dzięki za info! Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 7 Listopad 2004 Autor Share Napisano 7 Listopad 2004 Radzieckie 40stki w stanie wykopkowym chodzą bardzo tanio-na giełdzie staroci ostatnio były po 10 zł-takie lepsze już ok.40-50-bez fasunków,a jeszcze łądniejsze drożej-wszystko zależy od stanu-najlepiej popatrz na allegro-powinno kilka byc w hełmach:)pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davx Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 jutro coś załaduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 A te sobie leżą u znajomego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 podobnie jak i te złomki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 Ożywiliście wątek=:)))no to i ja dorzucę się z miomi najnowszymi nabytkami:portugal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 Brytyjski mk3 w malowaniu pocztowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 Coś szwedzkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 hiszpan-jutro jedzie do remontu-z przodu miał świetnego orzełka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 o właśnie ten-juz odosadowiony-niestety nie miał nóżki-po remoncie wróci na hełm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 Luftschutz-po wojnie używany-chyba w osp-orzeł niemiecki zamalowany-chyba była to jakas przeróbka-w stylu nowy orzeł polski"w takim samym kształcie na niemieckim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 ten sam hełm z boku-nie wiem-może i pod tą tarczką coś się znajduje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 i najnowszy nabytek-który przyszedł do mnie 15 minut temu-luftschutz wz.42w takim stanie jakie najbardziej lubie-orginalna farbka,fasunek i wogóle mmmmm:)OKi-ode mnie na razie tyle-wczoraj odkurzałem zbiór i...wyszło że hełmów jest już 77...aaaaa-niedługo nie będzie dla mnie już miejsca w pokoju!ps.ale to nie znaczy że przestaję je zbierać!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.