shiba Napisano 28 Październik 2004 Autor Napisano 28 Październik 2004 1.Czy ktoś wie gdzie film był kręcony??2. Czy ktoś zna jakieś ciekawostki co do filmu???
michał ł Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 ciekawostka - że chyba jedyny film w ktorym pozwolili strzelać w mieście ostrą amunicją (obrazki w nocy - prawdziwe smugi od kulek - rykoszety od domów) - tak słyszałem jak kiedyś był o nim program w tv :-) -
michalczewski Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 W tamtym czasie uzywano tylko ostrej ammo przy realizacji filmow.
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Napisano 28 Październik 2004 W filmie jest scena gdzie żołnierz AK przecian łopatą kabel od Goliata.Jest to moja ulubiona scena.Zdaje się że pojazd w filmie to ten z MWP w W-wiePzdr.@ndrew
piterb1 Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 tam stal jakis hanomag na podworku . atrapa czy cos filmowcy mieli?pozdro
kudi Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 to i ja cos dorzuce do kanalu".otoz siedzac w archiwach znalazlem pismo sporzadzone na miesiac przed powstaniem ze niemcy trafili na dokumentacje warszawskich wodociagow i kanalow. w pismie tym wyrazono obawy ze system ten moze byc wykorzystany przez polakow do walki.co wiecej niemcy wiedzieli ze powstanie wybuchnie w ciagu tygodni. w innym pismie podano ilosc malych fabryk broni ktore przejmowano w warszawie. to bylo dla nich kolejnym dowodem ze polacy przygotowuja sie do powstania.pozdrrobert_kudelski
Mel Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Sceny w kanałach były kręcone w łódzkich kanałach pod ul. Kopernika. Mel.
Olgierd J. Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 Mój znajomy pracował na planie kanału jako wózkarz. Drugi znajomy zna osobiście S. Mikulskiego. Napisz jakich informacji potrzebujesz lazarz71@interia.plPozdr
Jacek62 Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 Bodajże niektóre sceny były kręcone na ul.Dworkowej (Mokotów),ale budynki już nie istnieją.
Jacek62 Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 ... i to nie jest jedyny polski film z ostrą amun. w mieście.amach" - też. Zwłaszcza oscarowa" scena tłukących kloszylatarni ulicznych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.