Skocz do zawartości

gazeta internetowa

Gość tripoli1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich,
Rozpoczelem tworzenie militarnego magazynu internetowego. Wszytskich zainteresowanych prosze o kontakt. Poszukuje ekipy redakcyjnej. pozdrawiam
Tripoli1
Napisano
Bocian - zwroc uwage ze kolo nie podal zadnych namiarow na WWW :))). Daj mu szanse :)
Napisano
witam!

myślę, że kolega szuka w dobrym miejscu!
poza tym nie uważam tego za reklamę.
nie ma adresu ani nazwy.

pozdr

Zocik
Napisano
Stworzenie takiego magazynu to pomysł zacny i oby starczyło zapału. A co do moich porad to tylko zaciągam hamulec ęczny" tak na wszelki wypadek.
Napisano
Nie żebym był złośliwy ale oby starczyło zapału pomagaczom". W ciągu roku otrzymałem 3 (słownie: trzy) teksty do działu artykuły od użytkowników serwisu.
Za to na galerie nie narzekam :)
Może ktoś jest chętny poprowadzić dowolny dział w serwisie?
Stary lub nowoutworzony? Ktoś ma pomysł na nowy dział i zapał? Chociażby listę miejsc?
Napisano
No cóż znowu ktoś powie że odezwał się zausznik Naczelnego,a przedtem Naczelnej.
Niestety Bocian ma rację.Bieda co konkretnego znaleźć na Odkrywcy,a co dopiero w następnej gazecie.Apeluję o konsolidację na jednej stronie - inaczej wysiłki pójdą na marne.
Leszek
Napisano
Dziekuje za pomoc. Szczegoly na email dla zainteresowanych.
Pozdrawiam
Tripoli1
Napisano
Leszku - to ze bieda w gazecie to nie wina poszukiwaczy tylko redakcji. Zwroc uwage ze najlepiej zawsze wychodza pomysly szybkie, ktore przyciagaja ludzi myslacych ze warto to robic bo ktos na to czeka. Oczywiscie wszystko umiera w momencie zetkniecia z rynkiem i komercja. Wowczas nie ma juz idealow tylko walka o kase. Gazeta interentowa jest dobrym pomyslem, ciemno widze jej przyszlosc jezeli nie bedzie stale zamieszczac nowy materialow (skonczy jak Odkrywca). Natomiast od takich niewielkich przedsiewziec niech czerpie natchnienie i pomysly Odkrywca - wowczas zobaczy co nalezy pisac dla srodowiska, co ludzie chca czytac itp.
Jestem zwolennikiem powstawania wiekszych czy mniejszych konkurencyjnych lub mniej konkurencyjnych pism i serwisow WWW. Natomiast moim zdaniem dobry serwis czy gazeta internetowa musi miec dobre nazwiska piszace do niej na biezaco.
Chyba za duzo napisalem :).

Serdecznie pozdrawiam.

kruku
Napisano
Masz moją pomoc w moim skromnym zakresie. Fakt, że brakuje gazety- poradnika dla eksploratorów. Odkrywca próbuje złapać kilka srok za ogon. Stąd wiele działów o rycerstwie, historii odkryć, tanich sensacji w stylu TVN. Brakuje natomiast konkretnych poradników dla szperaczy (poza serią miny niemieckie" i od czasu do czasu o konserwacji). Za bardzo wchodzi w opowieści mchu i paproci" i zamienia się w towarzystwo wzajemnej adoracji. Pozdro.
Napisano
Niektórym już w krew weszło narzekanie, dziwne ikt" już nie kupuje Odkrywcy a wszyscy są na czasie i potrafią obudzeni w nocy wyrecytować wszystkie błędy. To tak jak z państwem polskim. Wszyscy biadolą ale nikt nic nie robi. Jak stare baby. Nudny staje się kolejny list biadolący o Odkrywcy. Dajcie konkretne tematy i w końcu podyskutujmy na forum a nie biadolmy, jacy politycy to świnie bo trzymają z archeologami a nie z nami fajnymi" chłopakami poszukiwaczami i jak to jest cudownie w innych krajach.
Wszyscy sie wymadrzaja siedzac w domciu w paputkach przed telewizorem jakby to oni zorganizowali prawo o poszukiwaniach i co trzeba zrobic zeby bylo fajnie.

I co?

I nikt nic nie robi. Kazdy patrzy sie na drugiego.

Ech poszukiwacze" od siedmiu bolesci.
Napisano
Szanowni koledzy,
Nie moim celem bylo wywolania wyzej wymienonej polemiki. Chec stworzenia tego magazynu zrodzila sie po ostatnim moim artykule w Odkrywcy (opublikowalem ich tam 3). Chcialbym wskrzesc idee slynnej Archeologii Wojskowej. Czy mi sie to uda zalezy od pomocy Was militarystow.
Serdecznie pozdrawiam
Napisano
Prawda jest taka.Przyszedł nowy Nadszyszkownik niech pokaże czy umie zjednywać sobie ludzi,i dalej bedę twierdził że rozdrabnianie się,wskrzeszanie itp mija się z celem.Rynek jest twardy i specjalistyczna gazeta się nie utrzyma.Dlaczego niby poczytni autorzy mieleiby nagle pisać za darmo do gazety internetowej,skoro wielkie jest larum że do Odkrywcy za darmo pisać nie będą.Kto zapłaci za miejsce na serwerze itd,itp.
Leszek
Napisano
sam kiedys robilem strony niekomercyjne, hobbystyczne i uwiez mi, ze mozna znalesc darmowy server z darmowym miejscem, poza tym moze byc to ogromna frajda robic cos dla kogos za nic. nie wszystko kreci sie wokol pieniadza
Napisano
Wiem o tym doskonale ,sam znalazłem.Piszę po prostu o tym że nie da się robić gazety na necie bez kosztów.Uściślając-nie da się robić BARDZO POCZYTNEJ gazety na necie bez kosztów.A że ktoś będzie miał z tego frajdę to się zgadzam.Uważam w dalszym ciągu jednak iż lepiej dogadać się z redakcją i wygospodarować sobie miejsce na stronie gazety.
Leszek
Napisano
Muszę przyznać rację Hartmannowi, można spokojnie wygospodarować miejsce na Odkrywcy i będzie po kłopocie. Zamiast prześcigać się we wzajemnych oskarżeniach i knuć intrygi w tym temacie, najlepiej po prostu zacząć pisać artykóły i wysyłać do Bociana, a on zrobi resztę.
Pozdrawiam
Napisano
Rozwodząc się nad gazetką internetową dotykamy innego ważnego tematu jakim jest ciagle padajace pytania o kształt naszego Odkrywcy".Rozumiem całkowicie obawy tych którzy boja się,że sam entuzjazm tu nie wystarczy.Macie rację. Ale trzeba dać innym szansę.Odkrywca" ze względu na swój charakter nigdy nie będzie czasopismem specjalistycznym jeżeli chodzi o technikę wojskową. Od tego jest Mundur i Broń", Nowa Technika Wojskowa" i Militaria i Fakty".Piszą tam lepiej i więcej.I należy się z tym pogodzić. Ale poszukiwacze militariów stanowią nader liczną grupę
i pomysł utworzenia dodatku militarnego w Odkrywcy" był jak najbardziej uzasadniony. Rodzi sie tylko pytanie o jego kształt.Co powinien zawierać? Duże zainteresowanie artykułami poświęconymi identyfikacji łusek, typami min ,czy granatów zdaje się po części odpowiadać na to pytanie. Każdy z nas z czystej ciekawości chce wiedzieć co znalazł i kiedy ma wzywać saperów.Podobnie myślę jesteśmy zainteresowani tym co znaleziono, czy czegoś nie wywieziono za granicę i teraz jest ból oraz czy któreś nasze muzeum się wzbogaciło o jakiś nowy eksponat militarny a jeżeli tak to jaką ma historię. Kolejna opowieść o czołgach z Leand - Leasu przepisana z większej i lepszej monografii nic nie da. Trzeba opisywać to czego nie opisują inni. A jeżeli po czasie okaże się że zainteresowanie działem jest tak duże,że będzie można wydawać samodzielne czasopismo jak Gazeta Rycerska" to czemu nie. Będzie tam miejsce dla poszukiwaczy, muzealników i grup rekonstrukcyjnych.
A pomysł kolegi tripoli poparłem i się tego nie wstydzę. Konkurencji nigdy za wiele.Z zyskiem dla poszukiwaczy.

Pozdrowienia Merlin
Napisano
Do Hartmanna.
Wiesz Leszku. Generalnie to masz rację. Tylko problem polega na tym że redakcja Odkrywcy starym zwyczajem nie bardzo chce płacić współpracownikom. Zaczęła właśnie jakoś dziwnie obniżać stawki za artykuły, a co do nowego nadszyszkownika to jak najbardziej pasuje do reszty redakcji - jego słowem i obietnicami można sobie centralnie tyłek podetrzeć! I dla jestem jak najbardziej za tym żeby powstała jakakolwiek alternatywa.

Pozdrawiam - Grzegorz Franczyk Landminer".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie