Wolfgang Kurz Napisano 27 Październik 2004 Autor Share Napisano 27 Październik 2004 Uwaga: 29 stycznia 2005r. w Cigacicach k. Zielonej Góry odbędzie się kolejna inscenizacja organizowana przez LTRH, szykuje się naprawdę niezłe widowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davx Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 Wolfgang Kurz słuchaj Ty jestes z Zielonej może bo chcem wpaść na ten zlocik i zadziałać w rekonstrukcji jakie tam są układy bo rozmawiałem już tylko z sekretarzem LTRH to mówi że do każdego uczaestnika będzie wysyłał emaila ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 13 Listopad 2004 Share Napisano 13 Listopad 2004 czesca ja slyszalem plotki ze mgr.Bigos chce nawet lotnictwo sciagnac. haha:Dpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 Suchaj no Davx, jak masz kontakt z sekretarzem to u niego się wszystkiego dowiesz, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anna Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 He, he...Samoloty nad Cigacicami...Chyba padnę ze śmiechu...Pewnie jeszcze będą U-booty w Odrze? Ha, Ha, Ha,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 24 Listopad 2004 Autor Share Napisano 24 Listopad 2004 Anno, podejrzewam, że ubotów to raczej nie będzie w Odrze w okolicach Cigacic w styczniu, ale skoro interesujesz się tak mocno łodziami podwodnymi, to spotkałem się z lokalną plotką, że w Sulechowie (około 5 km od Cigacic) przed rokiem 1945 w dawnych zakładach metalowych produkujących kotły i jakąś tam armaturę (obecnie Prodwodrol – zakład metalowy) wytwarzano podzespoły właśnie do ubotów i spławiano je Odrą z Cigacice. Ile w tym prawdy – nie wiem. Może zajmiesz się wyjaśnieniem np. tej sprawy, zamiast naśmiewaniem się z kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julianni Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 Dobrze mowisz tez gdzies to slyszalem a nawet nie wiem czy nie przeczytalem Poszukam jak znajde to wkleje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 24 Listopad 2004 Autor Share Napisano 24 Listopad 2004 Dzięki julianni, jak coś będziesz miał to dawaj, sam jestem bardzo ciekawy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 Kto był na tej imprezie? Jak długo trwa sama akcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Prosze w imieniu ielonych diablow" o dokladniejsze informacje!poz i dziekuje Adr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 ups.........Falljagreg1@aol.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2004 witamImpreza odbędzie się 29.01.2005r, w Cigacicach koło mostu nad Odrą, godzina 14,00. Inscenizaja będzie trwała około godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 Witam Wolfgang!Czy impreza jest zamknieta???Bo chetnie wesprze niemiecka strone,nowo tworzacym sie 123 granicznym pulkiem piechoty ze Skwierzyny nad Warta!Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 witamImpreza jest zamknięta ale można się kontaktować z LTRH. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to nr telefonu jest podany w grudniwym numerze Odkrywcy na stronie z reklamówką imprezy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Robicie Ardeny może? Czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Jak to zamknięta - to znaczy, że nikt nie będzie mógł na nia popatrzeć? To jakiś absurd zwłaszcza w kontekście wielkiej zapowiedzi w Odkrywcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 Zamknieta impreza!Ale jaja!Wiec to czysta propagandowka dla LGRH ????niezle!poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 Witamjazlowiak, pisząc impreza zamknięta" nawet mi do głowy nie przyszło, że ktoś pomyśli sobie, że ikt nie będzie mógł sobie nawet popatrzeć" jak napisałeś. Mam nadzieje, że to taki żart z twojej strony :)Impreza zamknięta tzn., że kto ma np. mundur z epoki i wyposażenie nie może sobie przyjechać w sobotę o 13.30, przebrać się i wziąść udział w inscenizacji i wieczorem pojechać do domu.Inscenizacja bez osób które mogą to zobaczyć - dobry kawałPonownie zapraszam do grudniowego numeru Odkrywcy, gdzie jest napisane kilka słów o tej imprezie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 impreza jest zamknięta dla grona uczestników inscenizacji, a nie dla oglądających Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 A ja już miałem gotowy sowiecki mundur:-( i jestem riosyjskojęzyczny - chciałem jako NKWD owiec z tyłu wspierać atakujących żołnierzy. A tu dupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Ale Ardeny to fajna sprawa. Pozdrawiam. P.S. Chyba jednak nie będzie jednoosobowego zwiadu z LWP (czyli mnie), zresztą to się jeszcze okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Zapowiada się niezła impreza.P.S. do Borutyodtwarzasz LWP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Trochę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfgang Kurz Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2004 Witam, zainteresowanych imprezą zapraszam do zobaczenia tego linku:http://www.tpf.and.pl/zielona_gora/news.htmlPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumburak Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 Byłem rok temu w Cigacicach i było dość fajnie. Choć mam zastrzeżenia: 1. petarda odpalona z panzerschrecka o mało nie zabiła lub nie poraniła jednego Niemca", bo kompletnie nie można było jej wycelować 2. pospsuł się samochód wiozący Rosjan i zdaje się nie doholował na pozycję do strzału ruskiego działa (nie wiem na 100 proc. bo byłem za daleko) 3. Publiczność jest bardzo daleko od rozgrywającej się potyczki, bo miejsce - wał nad rzeką - nie pozwala za bardzo na lepszą widoczność, polecam lornetki 4. Najgorszy to ten Bigos, bo to kompletny dziwak - szalał w czasie tej całej akcji i był niebezpieczny dla otoczenia 4. jeden z Ruskich biegł do ataku z papierosem (że też nie dostał zadyszki), a jeden z erkaemistów miał mega wielki mięsień piwny - powinien być generałem ruskim, a nie starszyną czy coś. Ale ogólnie warto się pojawić jak będzie śnieg. Tylko od Bigosa z daleka ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.