searcher Posted October 26, 2004 Author Posted October 26, 2004 Witam.Mam pytanko a w zasadzie pytanka:czy na silnie zasmieconym terenie,szukając przedmiotu o m/w wymiarach 1,5m x 0,8m x 0,8m na głębokości 3 metrów jestem skazany" na użycie wykrywacza ramowego two-box,czy jest jakaś inna możliwośc(bardziej konwencjonalny "wykrywacz).Jaki jest najtańszy a zarazem dobry wykrywacz typu two-box?Czy nie lepiej zrobić go samemu?A może łatwiej: czy ktoś z okolic Gorzowa Wlkp. posiada taki sprzęt i byłby skłonny mi pomóc...PozdroP.S.Cholerne wybieranie forum(zawsze coś nine tak)... :-)
koroner Posted October 26, 2004 Posted October 26, 2004 jest wykrywacy firmy GEOSCAN typ geo 1xm sodze ze nim znajdziesz swojegio fanta ponoc na przedmioty takiej wilkosci siega nawet do 3,5 metra..
IRONRAT Posted October 27, 2004 Posted October 27, 2004 Jeśli przedmiot jest ferromagnetykiem, można wykorzystać magnetometr. Pozwoli na lokalizację dużego przedmiotu niezależnie do drobnych śmieci.IronratPS. Szukasz drugiego silnika?
searcher Posted October 29, 2004 Author Posted October 29, 2004 A może jakieś propozycje własnoróbek,schematy...Będę wdzięczny...
IRONRAT Posted October 29, 2004 Posted October 29, 2004 Na http://www.thunting.com/ była kiedyś dokumentacja do budowy bardzo fajnego magnetometru różnicowego oraz wykrywacza two-box.Ironrat
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.