searcher Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 Witam.Mam pytanko a w zasadzie pytanka:czy na silnie zasmieconym terenie,szukając przedmiotu o m/w wymiarach 1,5m x 0,8m x 0,8m na głębokości 3 metrów jestem skazany" na użycie wykrywacza ramowego two-box,czy jest jakaś inna możliwośc(bardziej konwencjonalny "wykrywacz).Jaki jest najtańszy a zarazem dobry wykrywacz typu two-box?Czy nie lepiej zrobić go samemu?A może łatwiej: czy ktoś z okolic Gorzowa Wlkp. posiada taki sprzęt i byłby skłonny mi pomóc...PozdroP.S.Cholerne wybieranie forum(zawsze coś nine tak)... :-)
koroner Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 jest wykrywacy firmy GEOSCAN typ geo 1xm sodze ze nim znajdziesz swojegio fanta ponoc na przedmioty takiej wilkosci siega nawet do 3,5 metra..
IRONRAT Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 Jeśli przedmiot jest ferromagnetykiem, można wykorzystać magnetometr. Pozwoli na lokalizację dużego przedmiotu niezależnie do drobnych śmieci.IronratPS. Szukasz drugiego silnika?
searcher Napisano 29 Październik 2004 Autor Napisano 29 Październik 2004 A może jakieś propozycje własnoróbek,schematy...Będę wdzięczny...
IRONRAT Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 Na http://www.thunting.com/ była kiedyś dokumentacja do budowy bardzo fajnego magnetometru różnicowego oraz wykrywacza two-box.Ironrat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.