vaz Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 Witam . Przytrafiła mi się dzisiaj taka oto ,,atrakcja,, . Czy jest to niemiecki granat moździerzowy?
efes Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Ładny zapalniczek!!Czyżby ebonit? Masz szczęście ,że go wydłubałeś całego.To jest robota dla saperów.efes
vaz Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 Zapalnik rzeczywiście ebonitowy , z tym , że sam czubek jest tak ukształtowany jakby był ścięty.Był w nim otwór ale nic przy nim oczywiście nie majstrowałem . No , może poza tym , że cały pocisk wyciągnałem :-) . Czy jest to niemiecka produkcja?
Domino(*) Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Czy jest to granat możdzierzowy" - to pytanie wybacz, ale pozostawie bez komenatrza, natomiast miałeś farta ze cię nie rozbryzgało po lesie.Ebonitowy zapalnik, najgorsze co moze być, mogłeś lekko go musnąć łopatą i nie zdążyłbyś powiedzieć papa.
vaz Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 pocisk ten leżał w ziemi przednią częścią pod grubym korzeniem i tylko dlatego zapalnika nie trafiłem saperką...
stedke Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Domino sorry ze to napisze,ale pisalem to juz w innych watkach jezeli koles nie dlubie nie wali w niego to nie wywali.a pisanie ze jak sie wyciaga to moze rozniesc po drzewach to juz lekkie zboczenie.oczywiscie bez obrazy dla ciebie,masz w pewnym sensie racje ale bez przesady jezeli ktos wyciagnie rozrywke obejzy ja BARDZO DELIKATNIE zakopie ja jeszcze glebiej itd to luz.gorzej jak ktos w nia naper...a ale sa takze tacy idioci.pozdrawiam
MK Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 A takie pytanie, skoro już taki temat:Czy stosowano w pociskach moździerzowych ebonitowe wkrętki zabezpieczające? (podobne do zapalnika)
vaz Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=29032&id_forum=2&&sq=bombka&wi=29636#29636tu jest też wątek z bardzo podobnym pociskiem ...
vaz Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 bardzo podobny zapalnik , też ze ,,ściętym,, czubkiem .(zdjęcie zapożyczone z postu b_jar1 - dziękuję :-))
Pytanie
vaz
Witam . Przytrafiła mi się dzisiaj taka oto ,,atrakcja,, . Czy jest to niemiecki granat moździerzowy?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.