Skocz do zawartości
  • 0

Co to za pocisk?

vaz

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zapalnik rzeczywiście ebonitowy , z tym , że sam czubek jest tak ukształtowany jakby był ścięty.Był w nim otwór ale nic przy nim oczywiście nie majstrowałem . No , może poza tym , że cały pocisk wyciągnałem :-) . Czy jest to niemiecka produkcja?
Napisano
Czy jest to granat możdzierzowy" - to pytanie wybacz, ale pozostawie bez komenatrza, natomiast miałeś farta ze cię nie rozbryzgało po lesie.Ebonitowy zapalnik, najgorsze co moze być, mogłeś lekko go musnąć łopatą i nie zdążyłbyś powiedzieć papa.
Napisano
pocisk ten leżał w ziemi przednią częścią pod grubym korzeniem i tylko dlatego zapalnika nie trafiłem saperką...
Napisano
Domino sorry ze to napisze,ale pisalem to juz w innych watkach jezeli koles nie dlubie nie wali w niego to nie wywali.a pisanie ze jak sie wyciaga to moze rozniesc po drzewach to juz lekkie zboczenie.oczywiscie bez obrazy dla ciebie,masz w pewnym sensie racje ale bez przesady jezeli ktos wyciagnie rozrywke obejzy ja BARDZO DELIKATNIE zakopie ja jeszcze glebiej itd to luz.gorzej jak ktos w nia naper...a ale sa takze tacy idioci.
pozdrawiam
Napisano
A takie pytanie, skoro już taki temat:
Czy stosowano w pociskach moździerzowych ebonitowe wkrętki zabezpieczające? (podobne do zapalnika)
Napisano
http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=29032&id_forum=2&&sq=bombka&wi=29636#29636

tu jest też wątek z bardzo podobnym pociskiem ...
Napisano

bardzo podobny zapalnik , też ze ,,ściętym,, czubkiem .(zdjęcie zapożyczone z postu b_jar1 - dziękuję :-))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie