sturmann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 witampodczas ostatnich poszukiwań mój znajomy wykopał coś co przypomina skrzydło. Proszę o pomoc w identyfikacji...oto opis i zdjęcia
sturmann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 sygnatury.:Jeszcze raz wielkie dzięki za fotki i linki.Pozdrawiam
mech Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Trafiliście coś jeszcze ? Jakieś kawałki blach, rur, itp.
sturmann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 NIC WIĘCEJ NIE TRAFIŁEM PONIEWAŻ TO BYŁO PRZYPADKOWE TRAFIENIE NIE W LESIE A JA SIĘ WYBIERAŁEM NA WYKOPKI DO LASU. SZUKAŁEM TYLKO 5 MINUT I ZNALAZŁEM NA POLANIE TO SKRZYDŁO ORAZ TE KAWAŁKI CO NA FOTO. WYBIERAM SIĘ TAM ZA TYDZIEŃ I POSZUKAM BARDZO DOKŁADNIE MOŻE COŚ JESZCZE BEDZIE.POZDRAWIAM
sturmann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 witampodczas ostatnich poszukiwań mój znajomy wykopał coś co przypomina skrzydło. Proszę o pomoc w identyfikacji...oto opis i zdjęcia
sturmann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 ZNALEZIONE W BORACH TUCHOLSKICH NIEDALEKO WIERZCHUCIMIA. STOP ALUMINIM Z GRAFITEM?????. NA KAŻDEJ CZĘSCI NUMERY I WaA-mty.BARDZO DZIWNE NIE TYPOWE OPŁYWOWE KSZTAŁTY JAKBY STATECZNIK? WYMIARY: dł.50CM.,szer.13CM W NAJGRUBSZYM MIEJSCU, WYSOKOŚĆ 35CM UŁAMANY KAWAŁEK, CZYLI MOGŁO BYĆ WYŻSZE.
Grzesio Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Grafitowy ster gazowy od V-2.Gratuluję.PzdrGrzesiu
wojwoj Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 Hidołaczam sie do gratulacji. Grzes już zidentyfikował to cudo techniki. cztyery takie stery były przy dyszy silnika rakietowego V2, sterowały strumieniem gazów gdy pocisk wchodził w rzadsze warstwach atmosfery i w ten sposób zmieniały jego położenie. Montowano je tuż przed startem http://www.v2rocket.com/start/makeup/back-pic011.jpgw rejonie Wierzchucina był poligon rakietowy od połowy 44 do początku 45 roku.teraz prośba :)możesz zamieścić tu bicia na tych elementach? pozdrWojtek
sturmann Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 DZIĘKUJE BARDZO ZA INFORMACJE!!!POZDRAWIAM sturmann
Pytanie
sturmann
podczas ostatnich poszukiwań mój znajomy wykopał coś co przypomina skrzydło. Proszę o pomoc w identyfikacji...
oto opis i zdjęcia
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.