Skocz do zawartości
  • 0

Od jakiej to broni? Proszę o info.

fuks

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No prawie na jedno, bo ZB 37 to ckm tyle, ze ja sie znow pomylilem:) Chodzilo mi o rkm ZB 30, zawsze mylily mi sie te 3 czechy": 26, 30, 37.
Napisano
no tak, pewne już jest że to nie thompson :-)) A może zna ktoś stronkę z przekrojami broni, by móc rozpoznać tę część?
Napisano

Niestety nie wiem jaki kaliber, bo to jest coś w rodzaju suwadła z tłokiem, sądząc po otworze w suwadle to chyba jakiś większy kaliber.

Napisano
z tego co wiem to było kilka jak nie kilkanaście modeli Thompsona jego pierwsze modele powstały w czasie I wojny światowej i były znane jako wymiatacz okopów".może to jest jedną z tych modyfikacji??(niekoniecznie I wś).
pozdrawiam
Napisano
Dlugosc poszczegolnych modeli Thompsona ( od wzoru 21 do 28 , wraz z odmianami) waha sie miedzy 81- 83cm (z kolba!!), a lufa ma prawie 27 cm.Nie ma takiej mozliwosci, zeby przy tych parametrach suwadla z tlokiem, ktore podano wyzej, weszlo to do jakiegolwiek modelu, nie mowiac juz o tym, ze zamek (zarowno wczesniejszy polswobodny, jak i potem swobodny) Thompsona ma zupelnie inny ksztalt.Z pewnoscia nie jest to, ani od T wz 21, ani od T wz 28.
Napisano
Juz wiem, nie moglem sobie przypomniec gdzie to widzialem. To wedlug mojej oceny i pamieci Bren.
Napisano
Tomsony z I w światowej chodziły na taśmę. Poza tym w tomsonach osłabiacz podrzutu jest na górze skośnie ponacinany a w wersji II wojennej inaczej masowej brak osłabiacza podrzutu. Dodaje,że tomsony późniejsze chodziły na magazynki proste i dyski.pozdrawiam hakas jeśli ktoś chce coś o tomsonach to zamieszcze coś niecoś o tej konstrukcji.
Napisano
To na pewno nie jest Bren!!!! Obejrzyj sobie zamek.Suwadlo tez jest inne.Wreszcie dzis skojarzylem to czeski ZB 37!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie