Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik??? A może list gońca??

GIWEROLOG_16

Pytanie

Napisano
cześć znalazłem coś w rodzaju paska na rękę lub ..., jutro zamieszczę wam fotki pasek jest z regulowaną długościa ma 6 oczek i plastikowy nit sygnowany AEG, pasek ma 30cm długości.

A na całej jego długości jest napisane tym samym rodzajem pisma drukowanego co na niemieckich nieśmiertelnikach, przepiszę z zachowaniem znaków i rozmiarów liter:

100p08.Ad.1-40 Ntzkab.1.L.V.41-100 Vtkab.K.V.3.
czy ktoś z was potrafił by to rozszyfrować jedyne co z tego rozumiem to p08 i K.V.3 pierwsze to pistolet a drugie to chyba krzyż za zasługi wojenne??

Wykopana wraz z gruzem na pobojowisku, na starym mieście...

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Krzyż to był KVK, Kriegsverdienstkreuz, no i miał tylko 1 i 2 klasę. :-)

Hmmm, mi się to kojarzy bardziej banalnie, zwłaszcza razem z sygnaturą AEG (Allgemeine Elektrizitaets Gesellschaft) - Ntzkab. z Netzkabel?
Obstawiałbym, że to np. taśma do spinania zwoju kabla, albo coś w tym stylu.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
cześć znalazłem coś w rodzaju paska na rękę lub ..., jutro zamieszczę wam fotki pasek jest z regulowaną długościa ma 6 oczek i plastikowy nit sygnowany AEG, pasek ma 30cm długości.

A na całej jego długości jest napisane tym samym rodzajem pisma drukowanego co na niemieckich nieśmiertelnikach, przepiszę z zachowaniem znaków i rozmiarów liter:

czy ktoś z was potrafił by to rozszyfrować jedyne co z tego rozumiem to p08 i K.V.3 pierwsze to pistolet a drugie to chyba krzyż za zasługi wojenne??

Wykopana wraz z gruzem na pobojowisku, na starym mieście...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie